EXCLUSIV. Tatăl unui concurent de la Exatlon: „O bacterie la stomac l-a băgat efectiv în perfuzii. Injecții, pastile, antibiotice…”

EXCLUSIV. Tatăl unui concurent de la Exatlon: „O bacterie la stomac l-a băgat efectiv în perfuzii. Injecții, pastile, antibiotice…”

Amatto Zaharia, președintele Federației Române de Kempo, a vorbit pentru Evenimentul zilei despre Exatlon și fiul său, „Faimosul” Yamato Zaharia. El a dezvăluit faptul că Yamato a fost internat în spital pe durata concursului, iar acum suferă de dureri groaznice de coloană.

”Exatlon nu este un concurs ușor, nu este un concurs de genul campionatelor naționale, europene sau mondiale. Este cu mult mai mult decât atât. Este un reality de supraviețuire, în care foarte mulți abandonează deoarece nu fac față, în principal, presiunii psihice și stresului. Pe de altă parte, este evident că la un concurs sportiv normal ai o alimentație foarte bună și te alimentezi foarte bine, astfel încât poți să poți să concurezi în parametrii optimi. În cazul unui reality-sportiv de genul Exatlon, situația este foarte diferită și te duce foarte departe de acești parametrii optimi. Tocmai această este și esență acestui show. Un astfel de reality-show te aduce într-o stare cât mai joasă a capacităților tale, astfel încât să se vadă cât reziști. Yamato a mai participat, în urmă cu doi ani, la un alt concurs de mare anduranță, organizat de ofițeri din Legiunea Străînă, „Legiunea Străină Fight for you”, pe care l-a și câștigat. În competiția de la care s-a întors acum a rezistat timp de patru luni și s-a întors cu doar cinci zile înainte de final. Chiar dacă Yamato a mai avut și câteva lacune la probele de îndemânare, mă bucur foarte mult că s-a aflat în topul concurenților cu cele mai multe meciuri jucate, peste 150, și a avut și 8 recorduri de traseu, cele mai multe recorduri din echipa Faimosilor, ceea ce spune foarte multe despre pregătirea lui fizică”, spune Amatto.

Ne puteți urmări și pe Google News

”Este într-o stare relativ bună, cu o singură excepție, o durere cumplită de coloană, pe care o investigăm acum. Yamato a avut și puțin ghinion. În prima luna a fost perfect. A jucat cele mai multe meciuri dintre toți concurenții Exatlon. A avut mai multe recorduri de traseu. A fost Player of the Day, Player of the Week și Best Player în echipa lui. După care, o bacterie la stomac l-a băgat efectiv în perfuzii. Injecții, pastile, antibiotice, timp de 3-4 săptămâni. După care, slăbit fiind, din săptămâna a șasea, a început să aibă niște probleme la coloana în zona lombară, iar timp de 9 săptămâni a jucat cu această durere permanentă ceea ce spune multe despre caracterul sau, care nu cedează niciodată și lupta întotdeauna până la capăt”, mai spune Amatto despre Yamato Zaharia, fiul său.

 

Despre Exatlon însă, Amatto Zaharie recunoaște că este, probabil, soluția potrivită pentru a scoate copiii cu nasul din tablete, telefoane și televizor. ”Kanal D face un lucru extraordinar deoarece, dincolo de show-ul în sine care este unul cu adevărat fenomenal, promovează sportul și sportivii. România are foarte mulți campioni despre care, din păcate, publicul larg nu cunoaște prea multe. Exatlon-ul aduce în atenția opiniei publice acești campioni și promovează într-un mod frumos sportul din care aceștia provin. Această mediatizare a sportului și a sportivilor noștri, este extraordinară. Ce poate fi mai frumos decât să vezi persoane de toate vârstele, practicând diverse activități sportive?! Exatlon este un motor extraordinar pentru promovarea practicării sportului. La această ora, în toate școlile, și nu numai, toți copiii se joacă de-a Exatlonul. Ce poate fi mai frumos de atât?!”, a mai explicat Amatto

 

 

 Yamato Zaharia, fiul președintelui Federației Române de Kempo, Amatto Zaharia, este multiplu campion național, european și mondial într-unul dintre cele mai complexe şi spectaculoase sporturi de luptă, Kempo, atât în probele de măiestrie sportivă, care necesită un control foarte bun al tehnicilor de lovire, al celor care au ca specificitate lupta la sol, cât şi în disciplinele de luptă de mare agresivitate şi anduranţă din zona MMA (Arte Marțiale Mixte).

De la o vârstă foarte mică, Yamato a iubit sportul. fiind convins că ar fi devenit sportiv de performanţă şi dacă nu ar fi fost inspirat de părintele său, însă performanţele acestuia l-au făcut să iubească cu pasiune Kempo-ul.  Amatto Zaharia este primul român care a ajuns in conducerea mondială a Artelor Martiale Mixte (MMA) alaturi de legenda Fedor Emelianenko iar numele lui se contopeşte cu cel al Federaţiei Române de Kempo, organizaţie pe care a fondat-o şi care se află in topul clasamentelor MTS privind rezultatele obţinute la concursurile internationale.

 

Din punctul de vedere al vârstei, Yamato Zaharia este al doilea fiu al lui  Sensei  Amatto Zaharia, din cei patru băieţi ai săi de care este foarte mândru pentru performanţele lor sportive. "Am o familie foarte frumoasă şi numeroasă, alături de care mă simt cel mai bine. Soţia mea este prima campioană mondială din istoria Kempo-ului românesc, doi dintre fiii mei, Yamato  şi Yani, sunt de asemenea multiplii campioni nationali, europeni si mondiali, in timp ce fratele lor cel mic, Timon, a câştigat deja mai multe medalii atat la concursuri de înot dar şi Kempo. Avem activităţi  comune în jurul sportului de performanţă, mergem împreună peste tot şi nici nu mi-aş putea imagina viaţa altfel. Deşi Kempo este marea lui iubire, Yamato a absolvit în urmă cu câţiva ani şi scoala de arbitri de fotbal cu punctaj mare, el arbitrând şi câteva meciuri în liga a 4-a", a arătat Amatto Zaharia

 

Limitele fizice și psihice ale sportivului Yamato Zaharia au fost puse la grea încercare de-alungul anilor, iar ultimul exemplu în acest sens este concursul Exatlon, unde a rezistat timp de 4 luni în condiţii foarte dure.

Când nu este în ring, Yamato Zaharia se antrenează 4-5 ore pe zi. Antrenamentele încep cu exercițiile din sala de fitness, cardio și greutăți. Apoi începe calvarul a zeci de reprize la sac sau palmare, urmate de exersarea a zeci de combinaţii de tehnici, repetate de sute de ori până când totul iese exact aşa cum trebuie.

 

Campionul mondial la Kempo Yamato Zaharia este o adevărată forță a naturii şi  un împătimit al antrenamentelor și participărilor la concursuri în condiții extreme.