Evenimentul Zilei > Justitie > Amănunte șocante în cazul dublului asasinat din Buftea. Șefa centrului „Pinocchio”, ucisă cu lovituri de cuțit în gât
Amănunte șocante în cazul dublului asasinat din Buftea. Șefa centrului „Pinocchio”, ucisă cu lovituri de cuțit în gât

Amănunte șocante în cazul dublului asasinat din Buftea. Șefa centrului „Pinocchio”, ucisă cu lovituri de cuțit în gât

Amănunte terifiante ies la iveală în urma dublului asasinat care a zguduit, duminică seara, comunitatea din micul orășel Buftea, județul Ilfov.

Una dintre cele mai apreciate angajate de la Protecția Copilului, Maria Simona Chivoiu Al-Falahi, șefa Centrului de Plasament „Pinocchio” a fost ucisă, la doar 48 de ani, de cel care îi era soț din anul 2008, Ammar Mohamad Abdel-Aziz AlFalahi. În vârstă de 50 de ani, irakianul cu cetățenie norvegiană a pus capăt zilelor consoartei sale cu un cuțit pe care i l-a înfipt, de mai multe ori, în zona gâtului. Crima a avut loc sub ochii deznădăjduiți ai mamei Simonei. Elena Chivoiu, de 79 de ani, venise să își ajute fiica. Aceasta suferise, în urmă cu circa o lună, un accident rutier și abia se externase de la Spitalul Elias. Atunci când mama disperată a început să țipe, irakianul a înjunghiat-o și pe bătrână, tot în zona gâtului. Multiplele lovituri căpătate de cele două femei au fost fatale.

 

Polițistul amenințat cu arma crimei

Ammar Mohamad Abdel-Aziz Al-Falahi a sunat la 112, în jurul orei 17.30 și a spus că a spus, într-o română stricată, că „a omorât mama și fata”. Primul echipaj care a ajuns la fața locului l-a găsit pe irakian în fața scării blocului, situat pe strada Tineretului, nr. 6. Polițistul l-a rugat pe ucigaș să urce la etajul al doilea și să îi arate locul crimei. Era urmat de paramedicii SMURD. Ajuns în pragul ușii, agentul de la IPJ Ilfov a văzut trupurile neînsuflețite și balta de sânge. Atunci, l-a somat pe irakian să se așeze pe burtă cu mâinile la ceafă. În acel moment, criminalul a luat cuțitul și a vrut să îl înfingă în gâtul polițistului. Paramedicii au luat-o la fugă pe scări, însă agentul a scos pistolul marca Glock și a tras, în legitimă apărare. Cinci gloanțe l-au lovit pe irakian: patru în zona toracelui și unul în mână. Grav rănit, ucigașul a fost transportat la Spitalul Floreasca. Din cauza rănilor, însă, el a decedat la scurt timp.

Trupul soției, depus la biserica DGASPC

Mohamad AbdelAziz Al-Falahi locuia mai mult în străinătate, în Ålesund, port și stațiune din provincia Møre og Romsdal, Norvegia. Din datele furnizate de anchetatori și de martori, mobilul crimei ar fost gelozia, irakianul fiind convins că soția sa îl înșală. Tragedia i-a șocat pe colegii Simonei de la Direcția de Protecție a Copilui Sector 1. Trupul neînsuflețit al Simonei va fi depus în biserica din curtea instituției situată lângă Arcul de Triumf. Ancheta a fost preluată de Parchetul Ilfov care cercetează atât cazul de omor al irakianului, cât și modul în care a acționat polițistul.