Evenimentul Zilei > Actualitate > A murit Gabi Luncă. România a mai pierdut un colos al muzicii
A murit Gabi Luncă. România a mai pierdut un colos al muzicii

A murit Gabi Luncă. România a mai pierdut un colos al muzicii

Gai Luncă a murit după o perioadă lungă în care s-a luptat cu temutul virus SARS-CoV-2. Medicii au notat decesul îndrăgitei artiste pe data de 2 aprilie, la ora 20:30. Gabi Luncă avea 82 de ani și fusese internată în spital cu COVID-19

A murit Gabi Luncă! Vestea că marea artistă a muzicii românești, Gabi Luncă, a murit, a picat ca un trăsnet.

Spitalul Județean Ilfov a confirmat informația obținută pe surse, notează Antena 3.  Gabi Luncă a fost una dintre cele mai renumite cântărețe din România. Și-a câștigat reputația datorită vocii sale inconfundabile, dar și a repertoriului vast pe care îl avea.

Fiica sa, Rebeca Onoriu, a făcut anunțul decesului lui Gabi Luncă prin intermediul unui mesaj pe pagina sa de Facebook.

„După 23 ani, din nou împreuă! Cântă împreună Celui pe care L-au iubit și L-au slujit o viață întreagă! O să ne revedem…”, a scris Rebeca Onoriu.

 

Gabi Lunca a murit
Gabi Lunca a murit după o perioadă de agonie din cauza virusului SARS-CoV-2

Moartea lui Gabi Luncă i-a luat prin surprindere pe apropiați

Internată mai întâi la Spitalul “Matei Balş”, Gabi Luncă a fost ulterior transferată la Spitalul Judeţean Ilfov, unde cu greu s-a găsit cu un loc liber pentru ea, la ATI.

În urmă cu cîteva zile, Rebeca Onoriu, fiica artistei, a oferit detalii despre starea de sănătate a mamei sale. Solista în vârstă de 82 de ani se afla sub observaţia medicilor de la Spitalul Judeţean Ilfov şi era în stare stabilă.

‘Mulțumesc pentru interesul cu privire la starea de sănătate a mamei mele. Mă tem să mă pronunț. E vorba totuși de un COVID. El înțeleg că poate fi și pervers și atunci mi-e greu să mă pronunț. Este stabilă, cooperantă, nu este intubată, Slavă Domnului, însă are nevoie de masca aceea de oxigen.

Trecerea în neființă a îndrăgitei Gabi Luncă vine după un șir de tragedii care îndoliază lumea artistică din România. În urmă cu exact o săptămână se stingea din viață, tot din cauza COVID-19, Cornelia Catanga. Aceasta avea 63 de ani.

Vineri dimineață un alt anunț i-a șocat pe români. Nelu Ploieșteanu pierdea lupta cu temutul virus. Artistul, în vârstă de 70 de ani, se afla internat la Spitalul Floreasca din Capitală încă de la jumătatea lunii martie, mai exact din data de 13 martie. În tot aceste timp, medicii au fost extrem de rezervați în ceea ce privește evoluția stării sale de sănătate, cu atât mai mult cu cât artistul se confrunta cu probleme mari de sănătate la plămâni dar și la inimă.

Redacția Evenimentul Zilei transmite sincere condoalențe familiei