Evenimentul Zilei > Social > Altfel de garduri, inspirate
Altfel de garduri, inspirate

Altfel de garduri, inspirate

Gardul este modul de a delimita casa, spațiul intim, de restul lumii. De aceea, atunci când alegeți un gard e bine să vă gândiți la nivelul de intimitate pe care îl doriți, în balanță cu posibilitățile financiare de care dispuneți, cât și de eticheta pe care vreți să o purtați în fața vecinilor. Pentru a face cea mai bună alegere, am selectat o serie de garduri deosebite prin aspect și materiale, dar trecute și prin filtrul calitate-preț

Investiția într-un gard de calitate este o alegere bună pentru o casă în care plănuiți să locuiți în următorii 20 de ani. Mai departe de această perioadă, gardurile necesită renovări, îmbunătățiri sau chiar înlocuirea lor, toate fiind în funcție de materialul ales.

În această zonă a confortului și a intimității, constructorii au remarcat rezistența în timp și raportul bun calitate-preț a gardurilor cu materiale combinate. Baza de beton cu traforaj sau fier forjat pot fi accesibile ca preț atunci când se calculează mâna de lucru împreună, per totalul lucrării și nu serparat. Se mai pot confecționa garduri din placaje traforate, tratate pentru rezistența la condiții meteo dure, care oferă intimitate și un aspect elegant.

Un metru liniar de lemn modelat pentru gard exerior începe de la 200 de lei, iar pentru panourile de oțel prețurile încep la 250 de lei. În combinație cu baza de beton sau suținerea din fier, prețul final va fi mai mic decât a unui gard confecționat total din fier forjat sau beton.

Gabioanele sunt din ce în ce mai căutate

Din ce în ce mai multe firme se specializează în construirea gardurilor susținute cu plasă, numite gabioane. Aceste cutii metalice pot fi confecționate într-o mare varietate dimensională și pot fi umplute cu diverse materiale – de la piatră de râu la bucați de lemn. Cererea crește deoarece prețul acestora este mult mai mic comparativ cu restul variantelor, iar aspectul s-a îmbunătățit considerabil de la an la an.

Modelele realizate din pietre de diverse culori au ajuns să fie prima alegere pentru cei care dețin o curte mare și pe care o vor ținută în intimitate. Gabioanele sunt o alegere fericită și pentru cei care locuiesc în zone cu trafic intens, unde gardul exterior poate fi deteriorat mai ușor.