Alternativele "greilor" din fotbal: achitare, puşcărie sau muncă în folosul comunităţii. Instanţa a amânat pronunţarea pe 4 martie

Alternativele "greilor" din fotbal: achitare, puşcărie sau muncă în folosul comunităţii. Instanţa a amânat pronunţarea pe 4 martie

După aproape 2.000 de zile de procese, şefii de cluburi şi impresarii implicaţi în transferurile frauduloase a mai multor fotbalişti aşteaptă sentinţa finală a Justiţiei.

Update ora 12.00 Curtea de Apel Bucuresti a amânat pronuntarea în acet dosar pe 4 martie 2014. Ziua Z în fotbalul românesc! Curtea de Apel Bucureşti va pronunţa astăzi verdictul în cazul celor opt impresari şi şefi de cluburi din procesul "Transferurilor". Judecătorii pot decide condamnarea, cu supendare sau cu executare, sau achitarea celor acuzaţi. Sentinţa va fi executorie. Cifrele seci ale unui proces mediatizat: 66 de termene, 1.972 de zile de procese, prejudiciu de 13 milioane de dolari şi aproape 12.000 de file de dosar.

  • PROCESUL "TRANSFERURILOR". Greii din fotbal s-au comportat ca pe stadion la ultimul termen

Au scăpat de înşelăciune Procurorii DNA au cerut condamnări pentru evaziune fiscală pentru Ioan Becali (61 de ani), Victor Becali (52 de ani), Cristi Borcea (44 de ani), George Copos (61 de ani), Gigi Neţoiu (54 de ani), Jean Pădureanu (78 de ani) şi Gică Popescu (46 de ani). Cele mai grave acuzaţii, de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, s-au prescris după intrarea în vigoare a noilor Coduri dn Justiţie. Doar pentru Gică Po p e sc u şi Jean Pădureanu procurorii au cerut pedepse cu suspendare. Pentru restul s-au cerut ani grei de puşcărie. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei ar putea primi o pedeapsă complementară de a nu mai putea munci, după executarea pedepsei, în industria fotbalului. În schimb, "greii" din fotbal au spus că sunt nevinova ţ i şi au solicitat achitarea. "Dacă vom fi găsiţi vinovaţi acceptăm să muncim gratuit în folosul comunităţii, dar suntem nevinovaţi", au spus aceştia la unison. "La agricultură," striga Neţoiu. Managerul echipei Steaua Bucureşti, Mihai Stoica (49 de ani), a scăpat deja de acuzaţii, faptele pentru care a fost trimis în judecată s-au prescris. Achitări şi condamnări Procesul a început în 2008, iar Tribunalul Bucureşti a decis, pe 3 aprilie 2012, achitarea. Curtea de Apel i-a condamnat pe 2 noiembrie 2012, cele mai dure pedepse fiind cele primite de Giovani Becali (8 ani), Victor Becali (7 ani), Cristi Borcea (7 ani) şi George Copos (5 ani). În august 2013, Curtea Supremă a hotărât rejudecarea dosarului.

Ne puteți urmări și pe Google News