Alternativă pentru a scăpa de aglomeraţia de pe Valea Prahovei. Veste bună pentru români

Valea Prahovei. Sursa foto: Arhiva EVZ

Sărbătorile de iarnă se apropie, dar și minivacanţa de Sfântul Andrei şi 1 decembrie. Românii și polițiștii sunt speriați de aglomerația din fiecare an de pe Valea Prahovei, dar autoritățile vin cu soluții.

Cei mai mulţi angajaţi din România se pregătesc de minivacanţa de Sfântul Andrei şi 1 decembrie, iar majoritatea aleg destinațiile din zonele montane. Polițiștii se așteaptă la aglomeraţie pe Valea Prahovei, dar autoritățile au enumerat câteva soluții.

Valea Prahovei va fi una dintre principalele destinaţii de vacanţă pentru români la final de an 2022. Amintim că în fiecare an, DN1 este foarte aglomerat în această perioadă și că șoferii stau ore în șir în trafic pentru a ajunge la destinație.

Până când va fi construit autostrada Ploieşti – Braşov, turiştii trebuie să aibă răbdare sau să asculte sfaturile autorităților. Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a anunţat la începutul anului că va moderniza o rută alternativă de transport între București și Brașov, prin Valea Doftanei. Este vorba despre reabilitarea și modernizarea DJ 102I, Valea Doftanei (județul Prahova) – Brădet (județul Brașov).

Cum scăpăm de aglomerația de pe Valea Prahovei

„Reabilitarea și modernizarea drumului județean 102I se va realiza între km 37+620 și km 63+256,08, pe o lungime totală de 25,6 km, iar traseul se împarte în 2 tronsoane, astfel:

Sursa: Arhiva EVZ

• tronsonul 1, aflat pe raza județului Prahova, între km 37+620 și km 50+820,38 (limita jud. Brașov), în lungime de 13,2 km; • tronsonul 2, aflat pe raza județului Brașov, între km 50+820,38 și km 63+256,08, în lungime de 12,4 km”, a transmis Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Prin reabilitarea DJ 102 I, autorităţile urmăresc decongestionarea traficului intens de pe drumurile naționale DN1 și DN1A. Durata de execuție a lucrărilor pe DJ 102 I este de 42 luni, iar valoarea totală estimată este de 642.051.000 lei, din care MDLPA, prin Compania Națională de Investiții, va asigura 616.072.000 lei, diferența fiind suportată de Consiliile Județene Prahova și Brașov.

Modernizarea acestui drum a început în anul 2017, iar în cinci ani au fost finalizați aproape trei kilometri. Mai sunt de asfaltat încă 11 kilometri doar în Prahova, iar autoritățile speră ca lucrările să se termine cât mai repede, potrivit Ziare.com.