Evenimentul ZileiActualitateCalvar pe DN1! Traficul este infernal. Vacanța a venit la pachet cu un munte de nervi

Calvar pe DN1! Traficul este infernal. Vacanța a venit la pachet cu un munte de nervi

Calvar pe DN1! Traficul este infernal. Vacanța a venit la pachet cu un munte de nervi
Sfârșitul de weekend vine cu mulți nervi pentru persoanele care au decis să meargă la Brașov. Drumul Național DN1 s-a transformat într-o parcare, traficul fiind unul de-a dreptul infernal duminică după-amiază între Ploiești și Brașov. Nici vineri lucrurile nu au stat mai bine în zona montană.

Șoferii trebuie să se înarmeze cu multă răbdare înainte de a pleca la drum. Duminică după-amiază, pe DN1 s-au format coloane de mașini. Aglomerația mai mare este pe sensul de mers spre Brașov, în Comarnic și Bușteni. Nici pe celălalt sens de mers lucrurile nu stau mai bine. Între stațiunile Predeal și Bușteni se circulă extrem de greu. Aglomerația din zonele montane se datorează zilelor libere pe care bugetarii le-au primit de la stat. Astfel, aceștia se bucură de ominivacanță de cinci zile.

Polițiștii de la Infotrafic vin cu o veste bună pentru șoferi. Există o metodă alternativă pentru a evita aglomerația, iar aceasta este ruta Ploiești – Cheia – DN 1A – Brașov și retur.

”Înainte de a pleca în călătorie, asiguraţi-vă că aveţi autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă, dacă urmează să tranzitaţi zone unde sunt semnalate zăpadă, gheaţă sau depunere de polei”, au transmis poliţiştii.

Minivacanța de 1 decembrie i-a determinat pe români să meargă spre zonele montane pentru câteva zile de relaxare. Din păcate pentru ei, drumul național DN1 s-a transformat mai degrabă într-o parcare. Coloane de mașini s-au format pe sensul de mers spre Brașov, iar autovehiculele parcurg un kilometru în aproximativ 20, 25 de minute. Șoferii au încercat să fie răbdători, însă situația nu le convine deloc.

O porțiune de trei kilometri din DN1 este blocată. Mai multe echipe de polițiști au fost scoase în stradă pentru a supraveghea traficul, iar acolo unde se formează blocaje, aceștia intervin pentru o circulare în condiții normale. La ieșirea din București, se circulă cu aproximativ 10 – 15 km/h.

Conform informațiilor oferite de polițiștii de la Infotrafic, nici vineri lucrurile nu au stat mai bine. Pe Centura de Vest a municipiului Ploiești se circula intens către Brașov, cu coloană între sensurile giratorii DN 1A – km. 60 și Strejnicu-km. 61+500 de metri, dar și pe tronsonul kilometric 64 – 66+500 de metri. În Comarnic s-a format coloană de mașini, însă acestea sunt în mișcare.  În Sinaia traficul este unul intens, însă nu s-au forat coloane de mașini.

În zona montană sunt semnalate precipitații sub formă de lapoviță, carosabilul fiind parțial umed.


Accesează: