Evenimentul Zilei > Politica > Alocațiile se dublează în 2022. Cu cât vor crește anul acesta
Alocațiile se dublează în 2022. Cu cât vor crește anul acesta

Alocațiile se dublează în 2022. Cu cât vor crește anul acesta

Dublarea alocațiilor pentru copii se va face etapizat până în 2022, a anunțat ministrul Muncii, Violeta Alexandru în ședința de Guvern.

Guvernul va dubla alocațiile pentru copii într-un termen de doi ani, începând din această toamnă și până în 2022, a anunțat ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru în preambulul ședinței de Guvern.

Ministrul a anunțat calendarul după care vor fi majorate alocațiile copiilor, începând cu luna septembrie a acestui an. Astfel, de la 1 septembrie vom avea o majorare de 20%, după care, următoarele creșteri vor avea loc etapizat, de câte două ori pe an, în 2021 și 2022.

La 1 ianuarie și 1 iulie 2021, iar mai apoi la 1 ianuarie și 1 iulie 2022, alocațiile vor fi majorate cu câte 20%, conform anunțului făcut de ministrul muncii, Violeta Alexandru.

„Ministerul Muncii va prezenta OUG care prevede dublarea alocațiilor. Calendarul pe care vi-l propun: 20 la sută de la 1 septembrie, apoi în următorii 2 ani, la 1 ianuarie și 1 iuliem câte 20 la sută”, a declarat Violeta Alexandru, ministrul Muncii și Protecției Sociale.

În acest ritm, a precizat premierul Ludovic Orban. Guvernul va găsi resurse suficiente pentru susținerea măsurii.

„Deci, alocaţia dublată va fi la data de 1 iulie 2022. Am văzut prognozele şi putem avea resurse pe ritmul de creştere a alocaţiilor”, a afirmat, la rândul său, premierul Ludovic Orban, completând afirmațiile Violetei Alexandru.

Practic, alocația se va dubla, așa cum prevede legea adoptată în Parlament, abia la 1 iulie 2022, urmând să ajungă la 300 de lei.

Parlamentul a adoptat legea de respingere a Ordonanței de Urgență care amâna dublarea alocațiilor până la data de 1 august 2020. Au fost 209 voturi pentru respingerea OUG, 3 voturi împotrivă și 98 de abțineri.

În luna decembrie a anului trecut, Parlamentul, mai exact Camera Deputaților a votat, decizional, propunerea legislativă care prevede dublarea alocaţiei pentru copiii între 2 şi 18 ani, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap.

Dublarea alocațiilor a fost amânată la începutul acestui an, prin Ordonanță de Urgență, după ce Guvernul a susținut că în buget nu erau prevăzuți bani suficienți pentru aplicarea majorării.

Orban, dezarmat în fața evidenței: ,,Este îngrijorător”

Guvernul dă gaze la tot poporul. Ce investiții pregătește Ministerul Fondurilor Europene

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: