Guvernul va dubla alocațiile pentru copii într-un termen de doi ani, începând din această toamnă și până în 2022, a anunțat ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru în preambulul ședinței de Guvern.

Ministrul a anunțat calendarul după care vor fi majorate alocațiile copiilor, începând cu luna septembrie a acestui an. Astfel, de la 1 septembrie vom avea o majorare de 20%, după care, următoarele creșteri vor avea loc etapizat, de câte două ori pe an, în 2021 și 2022.

La 1 ianuarie și 1 iulie 2021, iar mai apoi la 1 ianuarie și 1 iulie 2022, alocațiile vor fi majorate cu câte 20%, conform anunțului făcut de ministrul muncii, Violeta Alexandru.

„Ministerul Muncii va prezenta OUG care prevede dublarea alocațiilor. Calendarul pe care vi-l propun: 20 la sută de la 1 septembrie, apoi în următorii 2 ani, la 1 ianuarie și 1 iuliem câte 20 la sută”, a declarat Violeta Alexandru, ministrul Muncii și Protecției Sociale.

În acest ritm, a precizat premierul Ludovic Orban. Guvernul va găsi resurse suficiente pentru susținerea măsurii.

„Deci, alocaţia dublată va fi la data de 1 iulie 2022. Am văzut prognozele şi putem avea resurse pe ritmul de creştere a alocaţiilor”, a afirmat, la rândul său, premierul Ludovic Orban, completând afirmațiile Violetei Alexandru.

Practic, alocația se va dubla, așa cum prevede legea adoptată în Parlament, abia la 1 iulie 2022, urmând să ajungă la 300 de lei.

Parlamentul a adoptat legea de respingere a Ordonanței de Urgență care amâna dublarea alocațiilor până la data de 1 august 2020. Au fost 209 voturi pentru respingerea OUG, 3 voturi împotrivă și 98 de abțineri.

În luna decembrie a anului trecut, Parlamentul, mai exact Camera Deputaților a votat, decizional, propunerea legislativă care prevede dublarea alocaţiei pentru copiii între 2 şi 18 ani, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap.

Dublarea alocațiilor a fost amânată la începutul acestui an, prin Ordonanță de Urgență, după ce Guvernul a susținut că în buget nu erau prevăzuți bani suficienți pentru aplicarea majorării.

Orban, dezarmat în fața evidenței: ,,Este îngrijorător”

Guvernul dă gaze la tot poporul. Ce investiții pregătește Ministerul Fondurilor Europene