Evenimentul Zilei > Politica > Alina Gorghiu încă mai speră că alegerile locale vor avea loc în două tururi. VEZI ce declarații a făcut
Alina Gorghiu încă mai speră că alegerile locale vor avea loc în două tururi. VEZI ce declarații a făcut

Alina Gorghiu încă mai speră că alegerile locale vor avea loc în două tururi. VEZI ce declarații a făcut

Liberalii nu şi-au pierdut speranţa ca alegerile locale din acest an să se desfăşoare în două tururi de scrutin. Cel puțin asta a declarat Alina Gorghiu astăzi la Piatra Neamț.

"Din păcate, fiind un singur tur, oamenii trebuie să voteze ca şi cum ar vota în turul doi. Dacă vor să scape de PSD trebuie să voteze PNL ca singura soluţie. Nu ne-am pierdut speranţele pentru cele două tururi. Procedura este în curs şi nu voi mai face discuţii până nu vedem dacă ne încadrăm în termenele legislative", a declarat Alina Gorghiu, potrivit Agerpres.

Copreşedinţii PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga au participat astăzi la Piatra Neamţ, la evenimentul de lansare a candidaţilor liberali pentru alegerile locale.

Guvernul a răspuns pe 8 martie la plângerea prealabilă a liberalilor, astfel că PNL poate continua demersurile care deschid calea invocării excepţiei de neconstituţionalitate a prevederilor legate de alegerea primarilor într-un tur.

"Astăzi am reuşit să depunem la Secretariatul General al Guvernului plângerea prealabilă pe tema alegerilor în două tururi. Este necesară această procedură prealabilă pentru a putea depune acţiunea în contencios-administrativ. Încercăm să ne încadrăm în intervalul de timp care şi aşa este foarte redus pentru a putea ajunge la obiectivul pe care ni l-am propus, anume de a avea un proces electoral în două tururi, care presupune democraţie, presupune reprezentativitate, presupune legitimitate pentru alesul local şi, de ce nu, dă liber competiţiei în România", declara liderul PNL pe 12 februarie.

Alegerile locale vor avea loc pe 5 iunie, iar campania va începe oficial cu o lună înainte. Partidele și-au desemnat însă majoritatea candidaților și au furat startul campaniei, orașele fiind deja împânzite cu bannere și afișe electorale. Șansele ca alegerile locale să se desfășoare în două tururi sunt foarte mici.