Evenimentul Zilei > Justitie > JUDECĂTOAREA care i-a dat CÂȘTIG de cauză lui DRAGNEA pregătește un NOU ATAC. Săgeți de la VÂRFUL JUSTIȚIEI
JUDECĂTOAREA care i-a dat CÂȘTIG de cauză lui DRAGNEA  pregătește un NOU ATAC. Săgeți de la VÂRFUL JUSTIȚIEI

JUDECĂTOAREA care i-a dat CÂȘTIG de cauză lui DRAGNEA pregătește un NOU ATAC. Săgeți de la VÂRFUL JUSTIȚIEI

Alina Ghica, Judecătoarea de la Curtea de Apel care i-a dat câștig de cauză lui Liviu Dragnea, susţine că a fost discreditată de jurnaliştii care au scris despre subiect și anunţă că se va adresa Consiliului Superior al Magistraturii pentru a-i apăra reputația.

„În ședinta de vineri, pe rol nu a fost doar dosarul completurilor de 5 de la Înalta Curte de Casație și Justiție, ci alte 19 dosare. Rolul judecătorului este acela de a judeca pe baza probelor, nu a simpatiilor sau antipatiilor unora sau altora. Comentariile, speculațiile și încercarea de discreditare după ce am pronunțat hotărârea de anulare a deciziei ICCJ, sunt nefondate și sunt un atac la adresa independenței judecătorilor. Se exercită presiune publică asupra judecătorilor, mai ales că hotărârea mea nu este definitivă, ci urmează să aibă recurs la Înalta Curte. Voi solicita luni, 26 noiembrie, Consiliului Superior al Magistraturii să apere nu doar reputația mea, ci mai ales siguranța judecătorilor că suntem liberi să judecăm după probe. Independența sistemului judiciar este esențială într-o societate, indiferent pe cine suntem chemați să judecăm”, a declarat Alina Ghica pentru Q Magazine.

Amintim că, vineri,  Curtea de Apel București a decis suspendarea hotărârii prin care a fost desemnat completul de 5 judecători de la Înalta Curte, completul care urma sa judece procesul angajărilor fictive în care este judecat președintele PSD Liviu Dragnea.