Evenimentul Zilei > Sport > Alin Petrache: Prioritatea zero, redobândirea dreptului de folosinţă gratuită a Stadionului Naţional de Rugby
Alin Petrache: Prioritatea zero, redobândirea dreptului de folosinţă gratuită a Stadionului Naţional de Rugby

Alin Petrache: Prioritatea zero, redobândirea dreptului de folosinţă gratuită a Stadionului Naţional de Rugby

Alin Petrache: Prioritatea zero a Federaţiei Române de Rugby este redobândirea dreptului de folosință gratuită a stadionului de la Arcul de Triumf.

Alin Petrache, preşedintele Federaţiei Române de Rugby, a declarat sâmbătă, după Adunarea Generală în care a fost reales în funcţie, că prioritatea zero a instituţiei pe care o conduce este redobândirea dreptului de folosinţă gratuită a Stadionului Arcul de Triumf, preluat de Ministerul Tineretului şi Sportului după reconstrucţie.

Alin Petrache: Prioritatea zero, redobândirea dreptului de folosinţă gratuită a Stadionului Naţional de Rugby

Împreună cu echipa mea dorim să construim şi un plan de revenire după această criză sanitară. Partenerii noştri, vor fi, ca de fiecare dată, colegii din fiecare club. Prioritatea zero este redobândirea dreptului de folosinţă gratuită pentru Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf.

Avem o echipa întărită. Gata de lupta până la sacrificiu. O echipa tenace, ferma şi dispusă la efort. Vom aborda acest mandat ca pe placajul decisiv pe care trebuie să îl aplicăm adversarului scăpat spre terenul nostru de ţintă. De aceea programul nostru, pentru următorii patru ani, se numeste Tackle”, a scris Petrache pe Facebook.

Stadionul Arcul de Triumf, care este inclus în programul guvernamental pentru organizarea Campionatului European de fotbal din vara acestui an, a fost preluat de către Ministerul Tineretului şi Sportului de la Compania Naţională de Investiţii şi Sportului după finalizarea reconstrucţiei, la începutul acestui an.

Calificarea Naționalei la Cupa Mondială, obiectivul sportiv

În plan sportiv, prioritară pentru Federaţia Română de Rugby este calificarea echipei naţionale la Cupa Mondială din 2023. „Mă bucur că am primit un nou vot de încredere din partea Adunării Generale. Pentru noi, primordială este campania de calificare la Cupa Mondială din 2023, iar toate eforturile Federaţiei vor fi concentrate în acest sens. Nu vom neglija nici echipele naţionale de juniori, dar nici competiţiile interne”, a mai spus Petrache.

El a fost reales, sâmbătă, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Rugby. pentru un nou mandat de patru ani. Decizia s-a luat în cadrul Adunării Generale Ordinare şi de Alegeri desfăşurată la Complexul Olimpic „Sydney 2000” de la Izvorani.

Preşedintele în exerciţiu a fost votat cu unanimitate de voturi, de cei 72 de de membrii afiliaţi prezenţi la Adunarea Generală. Fost căpitan al echipei naţionale de rugby, Alin Petrache, 44 de ani, conduce forul de specialitate din februarie 2017, când a fost ales în unanimitate. Anterior, el a mai ocupat această funcţie în perioada 2009-2014, apoi între 2014-2016 a fost preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.