Alimente bogate în amidon îngrașă, iar persoanele care vor să slăbească trebuie să le evite. Nutriționiștii ne recomandă să fim atenți la orice mâncăm atunci când vrem să scăpăm de kilogramele în plus.
Nutriționiștii recomandă nu evităm alimentele bogate în amidon care îngrașă. Indiferent câte diete în care lipsește gustul ai alege, pierderea în greutate este o provocare pentru majoritatea persoanelor. Cu toate astea, există anumite trucuri care te ajută să scapi de kilogramele în plus mai ușor.
Multe grupuri de alimente pe care le consumăm, conform nutriționiștilor, trebuie să fie ajustate în funcție de corpul și metabolismul cuiva. Alimente precum amidonul, care sunt încărcate cu carbohidrați, nu se găsesc doar în mod obișnuit, ci sunt una dintre sursele primare de energie alimentară pentru oameni. Este consumat în mod regulat sub formă de grâu, orez, cartofi și alte alimente de bază cultivate în întreaga lume.
De ce să nu mâncăm alimente bogate în amidon
Aceste au o mulțime de beneficii pentru sănătate, dar îngrașă dacă sunt consumate în cantități mari. Experții în sănătate au declarat că amidonul este un carbohidrat complex și au explicat de ce trebuie să-l evităm:
- Managementul diabetului: Multe studii au arătat că un consum mai mic de amidon sau excluderea completă a acestuia din dietă vă poate ajuta să vă gestionați mai bine diabetul, deoarece puteți regla nivelul zahărului din sânge. Medicii au spus că mulți pacienți cu diabet pot chiar să renunțe la medicamente după ce nu mai consumă amidon.
- Tensiune arterială reglată: Renunțarea sau restricționarea amidonului și carbohidraților din dieta dvs. ajută la îmbunătățirea tensiunii arteriale. O dietă săracă în carbohidrați poate reduce semnificativ hipertensiunea și nivelul colesterolului.
- Managementul stresului: Stresul este una dintre principalele cauze ale multor afecțiuni precum diabetul și problemele cardiace și, prin urmare, alimentele bogate în amidon pot fi evitate, astfel încât organismul să poată menține acest echilibru.
Alimentele care trebuie evitate
Nutriționiștii ne recomandă să evităm pâinea albă. Ea este făcută cu făină rafinată și plină și cu mult zahăr adăugat. Are un indice glicemic ridicat și vă poate crește nivelul de zahăr din sânge. Potrivit unui studiu, cel puțin 9.267 de persoane au descoperit că consumul a două felii (120 de grame) de pâine albă pe zi este legat de un risc cu 40% mai mare de creștere în greutate și obezitate. Două felii de pâine conțin cel puțin 20,4 g de amidon, una dintre cele mai mari din orice aliment.
Nici orezul nu este un aliment care trebuie mâncat des. O ceașcă de orez alb conține cel puțin 44 de grame de amidon. Procesul de procesare al orezului alb îndepărtează tărâțele și germenii acestuia care conțin majoritatea nutrienților.
Chips-uri și cartofi prăjiți. Ele au foarte mult calorii, sunt nocive pentru organism și îngrașă. Multe studii au spus chiar că cartofii prăjiți pot conține substanțe cancerigene numite acrilamide, potrivit Doctorulzilei.