Algeria deblochează operațiuni bancare cu Spania pentru comerțul exterior

Algeria deblochează operațiuni bancare cu Spania pentru comerțul exterior Spania acorda pensia minima. Spania. Sursa: dreamstime.com

Din 9 iunie, a fost dispusă înghețarea "debitelor directe bancare legate de operațiuni de comerț exterior cu produse și servicii către și din Spania".

Asociația Profesională a Băncilor și Instituțiilor Financiare (ABEF), un organism bancar cheie din Algeria, a anunțat ridicarea restricțiilor privind operațiunile bancare pentru comerțul exterior cu Spania, scrie publicația spaniolă COPE.

ABEF a ridicat restricțiile privitoare la Spania

COPE a avut acces la scrisoarea pe care ABEF a trimis-o oamenilor de afaceri spanioli care activează în țară.

"Am onoarea să vă informez că, după evaluarea instrucțiunii descrise în prezenta scrisoare și în consultare cu agenții de comerț exterior afectați, măsurile de precauție menționate mai sus nu mai sunt necesare", a precizat entitatea într-un comunicat publicat cu privire la suspendarea debitărilor directe pentru bunuri și servicii către și din Spania, decretată pe 9 iunie 2022.

Ne puteți urmări și pe Google News

La rândul său, Banca Algeriei a emis o altă declarație în care a clarificat că "pentru debitarea directă a operațiunilor de comerț exterior, este la latitudinea băncilor intermediare autorizate să evalueze riscurile inerente, ținând cont în special de calitatea tranzacțiilor comerciale a contrapărților și să stabilească măsurile adecvate pentru a atenua aceste riscuri".

Criză diplomatică fără precedent între Algeria și Spania

ABEF a dispus înghețarea "debitelor directe bancare aferente operațiunilor de comerț exterior cu produse și servicii către și din Spania" începând cu 9 iunie, ca urmare a suspendării Tratatului de prietenie, bună vecinătate și cooperare.

Măsura a provocat o blocare totală a comerțului dintre cele două țări, cu excepția exporturilor de gaze din Algeria, care nu au fost afectate de măsura entității.

Spania și Algeria se află într-o criză diplomatică fără precedent din cauza schimbării de poziție adoptată în luna martie de către guvernul spaniol cu ​​privire la Sahara de Vest, prin susținerea propunerii marocane de autonomie în cadrul Marocului. (Traducerea: Rodezia Costea, RADOR)