Evenimentul Zilei > Politica > Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, pus la zid. Acuzații violente lansate de un membru al Opoziției
Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, pus la zid. Acuzații violente lansate de un membru al Opoziției

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, pus la zid. Acuzații violente lansate de un membru al Opoziției

Dacian Cioloș a ieșit la rampă cu o serie de critici adresate Guvernului condus de Nicolae Ciucă. Printre cei vizați de tiradă se numără și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Dacian Cioloș, președintele USR, a lansat o serie de critici îndreptate către coaliția de guvernare, despre care a spus că este una „fără direcţie clară, cu o serie de bâlbe şi cu multe dispute în interior”, care nu ar oferi soluţiile la crizele momentului, cea sanitară şi cea energetică, afirmând că ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, „dădea lecţii de pe margine ca un mare specialist” atunci când era în Opoziţie.

Dacian Cioloș, săgeți trimise către Executiv și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila

„E multă tensiune în societate, avem crize succesive de câţiva ani de zile şi mai ales în ultimele luni, pe criza COVID s-a suprapus criza energetică, unde şi acolo Guvernul a dat-o în bară şi cu o serie de bâlbe a zăpăcit complet de cap lumea. Avem familii care primesc facturi la energie mai mari decât veniturile lor şi trebuie să aleagă între foame şi frig”, a spus Cioloş la TVR 1.

Fostul premier a afirmat că ministrul Sănătăţii nu ar lua măsuri care să reducă riscul infectărilor cu SARS-CoV-2.

„Vedem o guvernare haotică, fără direcţie clară, cu o serie de bâlbe şi cu multe dispute în interior. Asta am văzut în ultimele luni. Pe cele două subiecte mari de criză, care creează nelinişte în societate, pe criza pandemiei şi pe criza preţurilor la energie, nu am văzut de când s-au instalat la guvernare nicio soluţie care să funcţioneze. Pe pandemie, domnul Rafila ne dădea lecţii când era în Opoziţie, ne dădea lecţii de pe margine ca un mare specialist şi îl vedem acum la minister, practic, de când a ajuns nu e nicio măsură nouă care să fi fost luată pentru a reduce riscurile de infecţiei”, a menţionat liderul USR.

„Nu poveşti, pentru că poveşti am tot auzit”

Cioloş a adăugat că în criza energetică „nimeni din Guvern sau majoritate nu e capabil să spună unde se vor limita preţurile pe factură.”

„Nu poveşti, pentru că poveşti am tot auzit. Măsurile care au fost luate au zăpăcit de cap şi companiile şi cetăţenii şi, vedem, şi autorităţile. Nimeni nu e capabil să explice ce se întâmplă. (…) Acest Guvern PNL – PSD, care se băteau cu pumnii în piept că ei sunt cei competenţi şi ştiu ce au de făcut, iată că nu sunt capabili să propună soluţii care să aibă un impact pozitiv direct”, a mai spus Cioloș.

În ceea ce privește crize de energie, Cioloş a amintit că USR a decis să depună o moţiune simplă vizându-l pe ministrul Energiei, care va fi chemat în Parlament „să le explice românilor cum şi-a ţinut toate acele promisiuni făcute în urmă cu câteva luni de zile că preţurile vor fi stabilizate”.

„Problema e în primul rând la felul în care nu funcţionează această Coaliţie”

Întrebat dacă în viziunea sa premierul Nicolae Ciucă are o prestaţie mai bună decât aceea a fostului premier Florin Cîţu, liderul USR a răspuns: „Nu pot să vorbesc de prestaţia unui premier care, haideţi să fim sinceri acum, domnul Ciucă a fost pus premier şi când îi pui întrebări politice, te trimite la liderii Coaliţiei, pentru că acolo se decid lucrurile. (…) Problema e în primul rând la felul în care nu funcţionează această Coaliţie sau cel puţin nu dă rezultate.”