Evenimentul Zilei > Actualitate > Alexandru Rafila, despre decizia pe care o ia PSD-ul în Parlament. Se va ține cont de vocea poporului?
Alexandru Rafila, despre decizia pe care o ia PSD-ul în Parlament. Se va ține cont de vocea poporului?

Alexandru Rafila, despre decizia pe care o ia PSD-ul în Parlament. Se va ține cont de vocea poporului?

Alexandru Rafila și-a început, luni, activitatea parlamentară, și a explicat ce se va întâmpla în cadrul propriului partid.

Partidul Social Democrat (PSD) va susţine respectarea algoritmului rezultat în urma alegerilor, unul din trei parlamentari fiind din acest partid, a declarat luni deputatul Alexandru Rafila.

PSD va susţine respectarea algoritmului rezultat în urma acestor alegeri, unul din trei parlamentari sunt din PSD. Ocuparea poziţiilor de conducere, inclusiv de preşedinţi ai comisiilor de resort ale Parlamentului, trebuie să ţină cont foarte clar de votul cetăţenilor, pe de o parte, iar în fruntea comisiilor trebuie totuşi să fie persoane specializate care înţeleg despre ce este vorba şi pot să răspundă nevoilor Parlamentului în ceea ce priveşte promovarea diverselor legi pe care Parlamentul le poate da în fiecare sector de activitate”, a afirmat Rafila, la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă PSD va boicota şedinţele Camerei Deputaţilor în cazul în care nu va obţine funcţiile cerute în acele comisii, Rafila a spus: „Avem o şedinţă a grupului şi ulterior o să aflăm mai multe detalii.”

A fost intonat imnul național

Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor a început luni, fiind prima reuniune a forului în noua formulă, după scrutinul din 6 decembrie. Preşedinte de şedinţă este Lucian Feodorov (AUR), cel mai în vârstă deputat. El este asistat de doi dintre cei mai tineri deputaţi, Filip Havărneanu (USR PLUS) şi Iulian Badea (PSD).

Şedinţa de deschidere a legislaturii 2020 – 2024 a Senatului a început luni la prânz, fiind prezidată de Ion Prioteasa, cel mai în vârstă parlamentar. În deschiderea şedinţei a fost intonat imnul naţional.

Comisia de validare a mandatelor, constituită azi

Pe ordinea de zi a primei reuniuni a Senatului figurează constituirea Comisiei de validare, fiecare formaţiune parlamentară desemnându-ţi reprezentanţii astfel încât să se reflecte configuraţia politică rezultată din alegeri. Comisia de validare a mandatelor de senator a fost constituită luni de plen, parlamentarii fiind de acord în unanimitate cu propunerile făcute de fiecare formaţiune, având în vedere configuraţia politică a forului legislativ.

sursa: Agerpres