Dr. Rafila apelează, și el, la „Dr. Google”. Ce a căutat ministrul Sănătății

Dr. Rafila apelează, și el, la „Dr. Google”. Ce a căutat ministrul Sănătății Ministrul Sănătății, Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Alexandru Rafila nu ascunde faptul că mai apelează la „Dr. Google” atunci când are nevoie de anumite informații medicale, deşi chiar el recomanda să nu luăm în considerare toate informațiile care circulă în mediul online.

Alexandru Rafila a recunoscut că a apelat atunci când a avut nevoie la la „Dr. Google”. Mai exact, ministrul Sănătăţii a fost întrebat dacă a apelat „în calitate de pacient” la informații medicale disponibile online.

Alexandru Rafila a căutat informaţii pe Google. Ce l-a interesat cel mai mult

Alexandru Rafila a recunoscut faptul că a căutat anumite informaţii pe Google. Mai exact, era interesat de baze de date medicale. De asemenea, a căutat şi studii ştiinţifice.

„Da, dar nu neapărat la Dr. Google în sensul că eu caut o informație legată despre o boală, pe care o iau de la prima vedere. Nu. Caut în baze de date medicale, care au în spate studii științifice, care au la bază informații certificate din punct de vedere științific și medical. Nu caut orice informație legată despre o anumită afecțiune sau despre un anumit medicament”, a spus ministrul Rafila.

Motor De Căutare Pe Internet, ComprimatAlexandru Rafila apelează la Google. Sursa foto: Pixabay

Mulţi români apelează la Google pentru  afla despre anumite medicamente

Greşeala pe care o fac mulţi români este aceea de a căuta informaţii medicale pe internet, care de cele mai multe ori nu sunt credibile. Conform unui studiu despre automedicația în România, 6 din 10 români folosesc medicamente care se eliberează fără prescripție medicală.

„Cred că aici e problema legată și de educația oamenilor: să caute în surse credibile de informare și asta e o problemă legată și de vaccinare și de multe alte lucruri care țin de protecția individuală”, a explicat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila, le-a cerut cadrelor medicale „să combată obscurantismul” care ameninţă societatea românească. De asemenea, şi „aberaţiile” care circulă în spaţiul public cu privire la diverse boli sau tratamente.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoanăAlexandru Rafila apelează la Google. Sursa foto: Facebook

Alexandru Rafila, despre aberaţiile care circulă pe internet

Ministrul povestea că a primit un mesaj, conform căruia „se împrăştie din elicoptere şi avioane de joasă înălţime” un virus „COVID, dar cu mai multe secvenţe de ARN de Ebola” şi care „trebuie tratat repede, altfel devine periculos”.

„Asemenea aberaţii care circulă în spaţiul public trebuie combătute şi, în mod evident, dincolo de componenta ştiinţifică a unor astfel de manifestări, trebuie să transmitem nişte mesaje şi pentru populaţia generală. Pornind de la prevenţie, dacă ne referim la vaccinare, până modul în care se administrează, de exemplu, terapia antibiotică (...). Trebuie să combatem obscurantismul care ameninţă societatea românească şi care are ramificaţii şi în zona socială şi politică. Deoarece la un anumit moment poate pune în pericol chiar democraţia din România”, a spunea Alexandru Rafila.