Evenimentul Zilei > Politica > Alexandru Nazare, candidatul PNL la Primăria Sectorului 1: „În doar 10 luni, Sectorul 1 a regresat sub o administrație PSD”
Alexandru Nazare, candidatul PNL la Primăria Sectorului 1: „În doar 10 luni, Sectorul 1 a regresat sub o administrație PSD”

Alexandru Nazare, candidatul PNL la Primăria Sectorului 1: „În doar 10 luni, Sectorul 1 a regresat sub o administrație PSD”

Candidatul PNL la Primăria Sectorului 1, Alexandru Nazare, a afirmat că acest sector nu trebuie lăsat pe mâna PSD și că, în ultimele luni, acesta a regresat sub o administrație socialdemocrată

EVZ: De ce ar trebui să vă voteze locuitorii Sectorului 1?

Alexandru Nazare: Pentru că îmi place să lucrez pentru oameni, pentru că îmi place să fac proiecte pentru comunitatea în care trăiesc, pentru că știu că nu mă voi face de rușine și pot să îmi asum această responsabilitate cu toată onestitatea. Deși sunt un om tânăr, am ocupat câteva funcții publice și, cu toată modestia, spun că am dat dovadă de integritate si profesionalism. Am un program ambițios pentru dezvoltarea Sectorului 1. Sper să îmi acorde încrederea lor și să devin angajatul cetățenilor din Sectorul 1 pentru următorii patru ani. Apoi, mai adaug un aspect, important, consider eu. Au fost necesari 10 ani pentru a transforma Sectorul 1 în Capitala Capitalei sub o administrație liberală și doar 10 luni ca această comunitate să regreseze sub o administrație PSD, care a blocat reabilitarea termică a caselor și a blocurilor, a blocat programul de asfaltare a străzilor, care vrea să oblige locuitorii sectorului 1 să plătească gunoiul!

– Primarul suspendat al Sectorului 1, Andrei Chiliman, vă susține? Dacă da, problemele sale cu legea sunt un impediment pentru candidatura dvs?

– Primarul Andrei Chiliman a făcut lucruri bune pentru sector. Sunt în stare să duc mai departe lucrurile bune care s-au făcut până acum, care au transformat Sectorul 1 în Capitala Capitalei. De asemenea, am înțeles, tot din discuțiile cu locuitorii, unde a greșit administrația. Voi îndrepta greșelile trecutului prin transparență totală și o administrație cu adevărat în folosul comunității

– Ați spus că aveți un proiect ambițios pentru Sectorul 1. Care e acesta?

– Prima dată aș vrea să spun că am fost foarte plăcut impresionat de faptul că locuitorii Sectorului 1 sunt bine informați și implicați în ceea ce înseamnă viața comunității. Tocmai de aceea le propun un Parteneriat pe cel puțin patru ani pentru dezvoltarea în continuare a comunității. Acest Parteneriat înseamnă că va fi transparență totală privind activitatea Primăriei, contractele și banii publici. Voi supune dezbaterii publice toate proiectele Primăriei pentru a putea lua împreună toate deciziile. În același timp, voi continua programul de reabilitare termică a blocurilor și a caselor, menținerea și extinderea suprafețelor verzi, amenajarea de noi locuri de parcare, preluarea unor obiective importante pentru comunitate – Baza Cireșarii, Teatrul Bazilescu, Parcul Gării de Nord.

– Nu sunt doar vorbe?

– Nu, deloc. În plus, pentru mine, Educația și Sănătatea sunt temelia unei comunități sănătoase și prospere. În sensul acesta, am un program de investiții care va da posibilitatea copiilor noștri să învețe în școli moderne și bine dotate, să facă sport, să le fie răsplătită performanța școlară prin burse. Voi înființa, din 2016, bursele de premiere pentru performanța școlară. Fondul de premiere va fi de un milion de lei noi, sumă care va fi alocată pentru premierea olimpicilor la diverse discipline școlare. Voi construi bazine de înot în unitățile școlare care dispun de suprafețe de teren care să permit astfel de investiții, voi înființa programe „afterschool” şi voi investi în material didactic performant, astfel încât copiii noștri să aibă acces la informații și tehnologie de ultimă generație.

– Și pe partea de sănătate pe care ați menționat-o?

– Voi înființa cabinetele medicale în fiecare școală: controlul oftalmologic și cel dentar este obligatoriu pentru copii și de cele mai multe ori neglijat. Voi aduce societăți comerciale alături de școlile profesionale pentru a dezvolta o clasă de meseriași încă de pe băncile școlii. Voi face lobby pe lângă universități internaționale pentru a deschide, aici, în Sectorul 1, sucursale ale acestora la noi acasă.

– Care sunt șansele să câștigați alegerile, având în vedere că acestea vor fi organizate într-un singur tur?

– Cel mai mare pericol pentru Sectorul 1 este, în momentul de față, o administrație PSD. Am enumerat deja cum a acționat PSD in 10 luni și mai pot adăuga faptul că au blocat programul de asfaltare a străzilor și azi se circulă pe străzi pline de gropi, a gestionat prost activitatea de salubritate și azi curățenia a început să lase de dorit, a lăsat școala pe ultimul plan. De exemplu, avem olimpici ai Colegiului Vianu premiați de NASA, dar care stau pe la ușile Primăriei pentru a obține finanțare ca să meargă să își ridice premiul.