Evenimentul Zilei > Opinii > Alexandra a ucis! Povestea fetei care trăiește, în ciuda familiei, agresorilor și a polițiștilor
Alexandra a ucis! Povestea fetei care trăiește, în ciuda familiei, agresorilor și a polițiștilor

Alexandra a ucis! Povestea fetei care trăiește, în ciuda familiei, agresorilor și a polițiștilor

În perioada asta de vară care ba te încinge cu soare, ba te răcorește cu furtuni violente, trebuie să rămână consemnate informațiile despre un caz petrecut în Piatra Neamț, un dosar mai plin de învățăminte decât orice evoluție este la PNL sau în Afganistan. Un caz din care, potrivit obiceiului nostru, nu vom învăța nimic!

Cazul de la Neamț e mai românesc decât  o ie cumpărată din târg, la Moși, sau decât un borcan de magiun bio, luat de la tarabă de pe Calea Victoriei. E povestea vieții de lângă noi!

Alexandra, 16 ani, provine dintr-o familie din Dochia, județul Neamț. Familia are trei copii, un băiat de 12 ani și o fată măritată, plecată la casa ei, sunt frații Alexandrei. E multă durere și zbatere în acest cămin, dacă îi putem spune așa. Fiica mai mare și-a acuzat tatăl de abuzuri, dar dosarul s-a clasat. Fiica mijlocie, eroina poveștii noastre, a abandonat școala încă din clasa a șaptea și, de trei ani, muncea cu ziua, ca și părinții ei, prin sat.

Sătulă de adolescența trăită într-o sărăcie care nu îi aparține, fata a plecat de curând de acasă. Poliția, alertată de familie a găsit-o la o prietenă. Adusă înapoi, Alexandra a fugit din nou, de data asta la o verișoară. Apoi, duminică, s-a urcat într-o mașină și a pornit spre o destinație necunoscută familiei sale.

Needucată îndeajuns, disperată, credulă, fata parcursese anunțuri online, pentru a găsi un loc de muncă.

Găsește unul care oferă locuri de muncă în străinătate, ca îngrijitoare pentru bătrâni. Sună și așa intră în legătură cu Lucian, în vârstă de 41 de ani.

El avea o firmă de transport persoane, era din Codlea, județul Brașov, dar avea închiriat un apartament de două camere pe strada Mihai Eminescu, din Piatra Neamț.

Ca în orice dosar clasic de trafic de persoane, fata, ruptă de familie, este atacată de individ. Spre deosebire de alte zeci, sute de cazuri de trafic, Alexandra pune mâna pe un cuțit și îl lovește mortal pe Lucian.

Urmează multe anchete, trebuie stabilit unde era cuțitul, trupul are mai multe răni și Alexandra e obligată să le explice. De asemenea, se face și o verificare temeinică a persoanei ucise, Lucian. Trebuie văzut dacă sunt informații că a mai încercat așa ceva, că are profilul unui ”vânător” de carne pentru traficanți.

A doua anchetă începută este cea legată de cum s-a acționat când fata a sunat, în jurul orei 1.00 din noapte la 112. Ea a sunat întâi la verișoara din Dochia, unde stătea după ce a plecat de la părinți, și apoi la Poliție.

A stat o oră și jumătate până a fost găsită. Nu știa adresa unde a ajuns cu mașina lui Lucian, știa doar etajul și nu apartamentul. Au găsit-o greu, după ce, se pare, ea a văzut luminile polițiștilor de la fereastra camerei unde se închisese.

O altă anchetă se va desfășura de către Protecția Copilului, agenție care o și găzduiește pe fată după drama prin care a trecut. Șocați de întâmplarea din apartamentul din Eminescu, uităm că povestea începe din bătătura casei din Dochia.

Alexandra este cercetată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț pentru omor, dar este lăsată liberă, fiind aplicabilă în cazul ei circumstanța de legitimă apărare.

Publicat in categoriile: Opinii
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: