Regretatul critic Alex Ștefănescu, înmormântat la Cimitirul Bellu

Regretatul critic Alex Ștefănescu, înmormântat la Cimitirul Bellu Alex Ștefănescu Sursa foto: EVZ

Regretatul critic şi istoric literar Alex Ştefănescu își va dormi somnul de veci în Cimitirul Bellu. Sicriul cu trupul neînsufleţit a fost depus miercuri la Capela Cimitirului Bellu.

Regretatul critic și istoric literar a fost înmormântat la Cimitirul Bellu. Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Alex Ștefănescu a fost depus luni în capela cimitirului.

Alex Ștefănescu, înmormântat la cimitirul Bellu

Familia fostului critic a decis ca acesta să fie înmormântat la Cimitirul Bellu. Istoricul literar Alex Ştefănescu s-a stins din viaţă duminică, la vârsta de 76 de ani.

După aflarea acestei vești, numeroase personalități din România și-au exprimat regretul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cimitirul Bellu. Sursă foto: Facebook

"Am aflat cu adâncă întristare vestea trecerii din această viaţă, după o lungă şi grea suferinţă, a marelui om de cultură, erudit istoric şi critic literar, domnul Alex Ştefănescu. (...) În aceste momente de întristare, adresăm sincere condoleanţe soţiei şi familiei îndoliate, prietenilor şi tuturor celor îndureraţi care l-au cunoscut sau i-au citit cărţile. Veşnica lui pomenire din neam în neam! Cu părinteşti condoleanţe pentru toţi cei îndoliaţi", a transmis, duminică, PF Daniel.

Mesaje de condoleanțe

De asemenea, directorul Muzeului Naţional al Ţăranului Român, și-a exprimat regretul vizavi de această pierdere.

„Îmi pare rău. Era un om cultivat şi sensibil. Avea foarte mult umor şi asta îl putea face fermecător. Dar punea, după mine, prea multă patimă, în tot ce făcea. Altfel, după cum a spus chiar el, cea mai mare avere a vieţii lui au fost cărţile. Dumnezeu să îl odihnească!”, a spus Virgil-Ştefan Niţulescu, directorul Muzeului Naţional al Ţăranului Român.

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a transmis un mesaj de condoleanțe după aflarea veștii.

„Un om de excepţie (…), unul dintre cei mai de seamă critici literari şi prozatori români. Cultura română a pierdut un om de excepție. Am aflat cu tristețe că Alexandru Ștefănescu, unul dintre cei mai de seamă critici literari și prozatori români, a trecut în lumea celor veșnici.”, a transmis ministrul Culturii.

Alex Ștefănescu. Sursa foto: Arhiva EVZ

Alexandru Ștefănescu, personalitate marcantă a culturii românești

Regretatul critic și istoric literal a fost autor al „Istoriei literaturii române contemporane”. De asemenea, acesta a lăsat în urmă numeroase articole de critică literară, teorie literară, antologii de literatură, proză, teatru şi publicistică. Alex Ștefănescu a ținut o rubrică în „Evenimentul zilei”, intitulată „Istoriile lui Alex Ştefanescu”.