Robinson – al cărui nume real este Stephen Yaxley-Lennon – a fost recent eliberat pe cauțiune în urma recursului său împotriva unui lung şir de acuzații.

El a sugerat că ar putea deveni victima unor interdicții suplimentare. Într-un recent post pe Facebook, a anunțat că nu mai poate accesa Instagram.  "Acum mi-au șters contul Instagram", a scris el. "Facebook ne va închide în curând."  Twitter l-a interzis pe Robinson în luna martie.

Compania nici până azi nu a reușit să comunice care dintre tweet-urile sale a condus la interdicție. Cu toate acestea jurnalistul crede că postarea "Islamul promovează uciderea oamenilor", ar fi fost cauza interzicerii sale de pe reţea, notează Guardian.

Vorbind despre experiența sa în spatele gratiilor, el a susținut că a fost "torturat mental" în închisoare, plângându-se că nu avea acces la televizor, fiind în imposibilitatea de a mânca alimentele din închisoare și că ar fi fost mutat într-o unitate cu o populație musulmană mai mare.

Interdicția lui Robinson vine după ce o serie de conturi aparținând altor controversate figuri de dreapta au fost închise de platformele sociale. Cel mai notabil, Infowars-ul lui Alex Jones a fost eliminat zilele trecute de pe Facebook, YouTube, Spotify și podcasturile Apple. De notat că asistăm la cele mai drastice măsuri pe care le-a luat până acum Facebook, Twitter şi Instagram.