Evenimentul Zilei > Politica > ALERTĂ în PSD! Solicitare de URGENȚĂ a liderilor din Ardeal pentru Liviu Ddragnea. Tensiunile ating COTE MAXIME
ALERTĂ în PSD! Solicitare de URGENȚĂ a liderilor din Ardeal pentru Liviu Ddragnea. Tensiunile ating COTE MAXIME

ALERTĂ în PSD! Solicitare de URGENȚĂ a liderilor din Ardeal pentru Liviu Ddragnea. Tensiunile ating COTE MAXIME

După declarația de vineri a liderului PSD Bihor, Ioan Mang, cu privire la organizarea de urgență a unei noi ședințe a CExN pentru clarificarea tensiunilor din partid, și alți lideri județeni se alătură acestui demers, pe care îl consideră necesar.

Liderii organizațiilor PSD din Transilvania susțin că filialele din Ardeal î solicită președintelui Liviu dragnea convocarea unei ședințe a CExN pentru „clarificarea eventualele nemulțumiri”.

„Am avut în această după amiază o întâlnire cu colegii din PSD din Transilvania. Am discutat câteva ore, fiecare cu argumentele sale, despre direcția în care trebuie să se îndrepte pe termen scurt și mediu Partidul Social Democrat. M-am bucurat enorm să văd că părerile coincid în cele mai multe privințe și am stabilit că începând de astăzi vom vorbi între noi, membrii PSD din Transilvania, mult mai des și vom avea poziții unitare atunci când se va vorbi despre viitorul nostru", menționează pe Facebook Gabriel Zetea, vicepreședinte PSD și președinte PSD Maramureș.

Zetea a mai subliniat că organizațiile județene PSD din Ardeal susțin „fără rezerve” Guvernul.

„Susținem fără rezerve Guvernul PSD-ALDE și aplicarea în continuare a Programului de Guvernare. Toate atacurile și disensiunile publice între membrii PSD cu funcții de conducere de la București trebuie să înceteze rapid pentru a ne concentra pe rezultatele guvernării și pentru a ne putea ține de cuvântul dat românilor în 2016. Cerem președintelui Liviu Dragnea convocarea în cel mai scurt timp posibil a unei ședințe (sau a câte ședințe este nevoie) a Comitetului Executiv Național pentru a clarifica eventualele nemulțumiri a unor colegi. PSD este un partid democratic unde fiecare are dreptul să își exprime liber punctul de vedere dar ne dorim să auzim nemulțumirile în cadrul ședințelor statutare ale partidului și nu în mass media", a precizat Zetea.

Președintele PSD Bihor, Ioan Mang, declara vineri că este nevoie de organizarea ”rapidă” a unei ședințe CExN pentru a se stabili prin vot dacă partidul „este pe ideea dnei Firea sau nu”.

„Părerea mea personală este că, întrucât dna Firea a ieșit astăzi cu alte știri și cu alte…trebuie organizat un CEx și stabilit dacă partidul este pe ideea dnei Firea sau nu. Dânsa, până la urmă, și oricine din partidul ăsta trebuie să înțeleagă că dacă ai o propunere o discuți în partid, se supune la vot, dacă propunerea ta are voturile necesare, în regulă. Dacă nu, subiectul este rămâi în partid și respecți decizia majorității sau pleci, că nu putem să stăm așa la infinit, decidem una și a doua zi ieșim pe presă și spunem altceva", a declarat vineri președintele PSD Bihor, Ioan Mang.