Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă printre turiștii români din Grecia. Sunt 13 zone sub risc major. Mișcări masive de poliție
Alertă printre turiștii români din Grecia. Sunt 13 zone sub risc major. Mișcări masive de poliție

Alertă printre turiștii români din Grecia. Sunt 13 zone sub risc major. Mișcări masive de poliție

Unele dintre cele mai apreciate zone de destinație pentru turiștii români, Mykonos și Ios, ar putea fi închise, dacă nu se va ține sub control răspândirea noilor variante de Covid.

Autoritățile grecești au suplimentat echipajele de poliție pe plajele pline de turiști, cunoscute pentru viața de noapte și petreceri.

Decizia a fost luată în urma îngrijorărilor că antreprenorii locali nu respectă măsurile de prevenire a răspândirii virusului.

„Varianta Delta face ca fiecare țară să se confrunte cu al patrulea val acum și nu în noiembrie, așa cum era de așteptat”, a declarat ministrului grec al turismului Haris Theoharis pentru Guardian.

13 zone au fost marcate roșu închis pe harta Covid

„În timp ce hotelurile și pensiunile implementează conștiincios protocoalele stabilite, există aglomerație mai mare decât ne-am dori în baruri și cluburi, în special în rândul tinerilor, așa că încercăm să ne asigurăm că este menținut un anumit echilibru”, a mai spus ministrul.

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor a hotărât ca un grup de 13 insule grecești, inclusiv Mykonos, Santorini și Rodos, să fie marcate cu roșu închis pe harta Covid.

Acest lucru înseamnă că toate călătoriile sunt descurajate.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News