Evenimentul Zilei > Actualitate > Românii care merg în Grecia trebuie să știe acest lucru. Situație critică pe arhipelagul elen
Românii care merg în Grecia trebuie să știe acest lucru. Situație critică pe arhipelagul elen

Românii care merg în Grecia trebuie să știe acest lucru. Situație critică pe arhipelagul elen

Meteorologii greci au transmis un avertisment de vreme cu temperaturi anormal de mari.

În prognozele emise de Serviciul de Meteorologie din Grecia se arată că în perioada următoare maximele vor ajunge la 44 de grade Celsius. În plus, există și riscul unor incendii de vegetație, ceea ce va amplifica starea de discomfort.

Avertismentul este valabil pentru următoarele șapte zile, temperaturile la umbră care vor fi înregistrate fiind chiar și de 44 de grade Celsius. Masa de aer cald provine din nordul Africii, și se va instala în Grecia și în Balcani, începând de marți, 27 iulie 2021. Vârful valului de caniculă va fi atins în a doua parte a săptămânii, între 29 iulie și 3 august, mai susțin meteorologii eleni.

Până pe 29 iulie, în vestul Greciei, Tesalia și Macedonia Centrală, temperaturile se vor situa în jurul valorii de 40 de grade Celsius.

În insulele asaltate în această perioadă de mii de turiști, mulți dintre ei români, temperaturile resimțite vor fi de de 38 de grade, fiind vorba despre Insulele Ionice, în vestul Egeei și Arhipelagul Dodecanez.

Chiar și la Atena, în zilele de vineri și sâmbătă, temperatura prognozată fiind de 42 de grade Celsius, existând și risc ridicat de incendii de vegetație

Situația va fi una critică

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a transmis faptul că în ultimele zile pompierii au intervenit să stingă 50 de incendii de vegetaţie, iar situaţia s-ar putea agrava pentru că meteorologii au anunţat că mai urmează un val de căldură.

„Vreau să subliniez faptul că august rămâne o lună dificilă. Din acest motiv este important pentru noi toţi, pentru toate serviciile statului, să rămânem în stare de alertă absolută până când perioada incendiilor se va încheia”, a declarat premierul elen.

Și în România, meteorologii au transmis un avertisment de caniculă pentru următoarele zile.

În regiunile vestice, sudice va fi caniculă,. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 34 și 39 de grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia și Muntenia. Local, noaptea, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News