Violeta Alexandru a mers vineri la sediul Casei Locale de Pensii Sector 6, după ce a primit mai multe sesizări cu privire la întârzierile în recalcularea pensiilor. Astfel, ministrul PNL a vorbit despre problemele cu care se confruntă sistemul de calcul al pensiilor, lucru confirmat în cele din urmă și de către Marius Budăi.

Cât timp a fost în funcție, Marius Budăi nu a dat de înțeles că sistemul de calcul al pensiilor prezintă probleme. Ministrul Guvernului Dăncilă a recunoscut abia acum sincopele, în baza celor constatate de noul ministru al Muncii.

“Eu nu am spus că nu sunt probleme. Dar un profesionist nu vine și se plânge la televizor. Am discutat cu profesioniștii din sistem și problemele sigur că sunt diverse, dar sunt rezolvabile. Însă acestea se rezolvă cu oamenii. Nu faci nimic dacă comasezi niște ministere. Nu facem nimic dacă creăm panică în sistem”, a declarat Marius Budăi la Antena 3.

Totodată, Budăi a subliniat îmbunătățirile cu privire la softul de pensii și la legislație.

“Baza de date s-a mărit. Serverele trebuie înlocuite. Colegii de la PNL culeg ce au semnătat”, a punctat Budăi pentru sursa citată.