Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, seria controalelor în unităţile amplasate în Năvodari, Mamaia, Eforie, Costineşti şi Mangalia a continuat şi în săptămâna 9 – 15 iulie, inspectorii verificând peste 200 de unităţi. „În urma acestor controale s-au constatat deficienţe cu privire la: comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar; manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare; condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare”, au precizat reprezentaţii DSVSA Constanţa.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, şase restaurante, trei fast-food-uri, un bufet, un magazin alimentar, un laborator cofetărie/patiserie, cinci baruri, un depozit alimentar au fost amendate cu 36.000 de lei. De asemenea, un depozit alimentar a fost închis temporar până la remedierea deficienţelor.

De asemenea, ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786.577.007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call – Center-ului A.N.S.V.S.A.: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.