Evenimentul Zilei > International > Alertă mondială. SUA au trimis în Europa trei bombardiere ce pot transporta bombe nucleare
Alertă mondială. SUA au trimis în Europa trei bombardiere ce pot transporta bombe nucleare

Alertă mondială. SUA au trimis în Europa trei bombardiere ce pot transporta bombe nucleare

Forțele Aeriane a Statelor Unite au trimis la o bază aeriană din Marea Britanie, în noaptea de luni spre marți, trei bombardiere cu capacitate nucleară B-2, împreună cu echipaje și echipamente, se arată într-un comunicat al Comandamentului SUA în Europa (EUCOM).

„O grupă de lucru a aeronavelor bombardiere B-2 Spirit a sosit marți în Europa pentru a se antrena cu aliații”, se arată în comunicatul EUCOM citat de publicaţia Stars & Stripes.

Avioane B-2 Spirit, invizibile pe radare, au sosit marţi în Europa pentru misiuni de antrenare cu aliaţii, a transmis Comandamentul SUA în Europa (EUCOM), citat de publicaţia Stars & Stripes.

Avioanele şi personalul aferent provin de la Baza aeriană 509 (statul american Missouri) şi au ajuns în Unitatea Forţelor Aeriene Regale Fairford, în Marea Britanie.

Avioanele de tip B-2 Spirit pot transporta inclusiv bombe nucleare, au autonomie mare şi pot evita sisteme antiaeriene sofisticate.

În ultimii cinci ani, Statele Unite au intensificat transferul temporar de aeronave militare în Europa, în cadrul eforturilor de a descuraja Rusia.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: