Alertă maximă la Berlin! Un automobil a întrat în poarta Cancelariei. Ce scria pe maşină FOTO

Alertă maximă la Berlin! Un automobil a întrat în poarta Cancelariei. Ce scria pe maşină FOTO

O mașină a intrat cu mare viteză în poarta din fața clădirii Cancelariei germane, care găzduiește birourile Angelei Merkel, miercuri dimineață.

Un automobil s-a izbit miercuri de poarta sediului Cancelariei federale de la Berlin, unde se află biroul cancelarului Angela Merkel, a anunţat un purtător de cuvânt al poliţiei germane, transmit DPA şi Reuters.

Poliţia a precizat că şoferul automobilului a fost reţinut şi că se verifică dacă este vorba despre un act intenţionat sau un accident.

Ne puteți urmări și pe Google News

Imagini de la locul incidentului postate pe social media arată poliţişti care inspectează vehiculul desenat cu graffiti cu sloganuri politice.

Pe o parte a maşinii stă scris Ai naibii criminali de copii şi bătrâni, iar pe cealaltă: Opriţi politica globalizării!.

Un reporter DPA aflat la locul incidentului a declarat că o persoană a fost rănită şi primeşte îngrijiri medicale într-o ambulanţă.

Poarta de metal a Cancelariei germane a fost doar uşor avariată.

Miercuri după-amiază cancelarul Angela Merkel are prevăzută o videoconferinţă cu şefii executivelor celor 16 landuri germane pentru a examina răspunsul autorităţilor la pandemia de COVID-19.

Mașina, o berlină Volkswagen avea plăcuțe de înmatriculare din regiunea Lippe din Renania de Nord-WestfaliaPoarta de metal  de la Cancelarie a  fost ușor îndoită.