Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă la Spitalul din Călărași. Scurgere de heliu de la aparatul RMN
Alertă la Spitalul din Călărași. Scurgere de heliu de la aparatul RMN

Alertă la Spitalul din Călărași. Scurgere de heliu de la aparatul RMN

O avarie constatată duminică la instalația aparatului RMN al Spitalului Județean de Urgență care a constat în scurgere de heliu, a pus pe jar autoritățile locale.

Alertă la Spitalul din Călărași. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Călărași, Ștefan Ovidiu Tătărau, a declarat că avaria a apărut la nivelul instalației aparatului RMN din Spitalul Județean de Urgență Călărași.

Scurgere de gaz, în cazul de față heliu

„Este o scurgere a unui gaz, în cazul de față heliu, iar în urma măsurătorilor făcute de pompieri au rezultat valori normale din punct de vedere radiologic și al gazelor toxice”, a spus oficialul ISU Călărași.

Potrivit acestuia, nu sunt victime sau alte pagube materiale.

La fața locului acționează încă patru echipaje ale ISU Călărași care asigură perimetrul și care monitorizează zona și face măsurători.

Pacienții Spitalului nu sunt în pericol, spune Tătăranu, deoarece clădirea în care funcționează RMS-ul este separată de spital, ea fiind situată la cel puțin 50 de metri de alte clădiri, scrie Digi24.

Pe pagina sa de Facebook, ISU Călărași a explicat situația dată.

Avarie la aparatul RMN al Spitalul județean de Urgență Călărași. Pompierii sunt la fața locului și fac măsurători. A fost vorba de o avarie a instalației aparatului RMN- o scurgere de Heliu.

În urma măsuratorilor, au rezultat valori normale dpdv radiologic si al gazelor toxice.
Nu sunt victime sau alte pagube materiale. Raman pentru supraveghere, 1 ASAS, APCE si ATPVM”, a scris sursa citată.

Incendii pe bandă rulantă în spitalele românești

În ultima perioadă s-au intensificat parcă incendiile în sistemul medical românesc.

În urmă cu o săptămână s-a semnalat un incendiu la unitatea ATI mobilă de la „Marius Nasta”. Apelul a venit de la personalul spitalului, care a spus că a văzut flacără. Au fost trimise 8 autospeciale cu apă și spumă, 2 utilaje cu scări, 3 echipaje de descarcerare, 12 echipaje SMURD și două ambulanțe.

Până acum, nu au mai fost probleme la unitatea mobilă ATI, care este funcțională la „Marius Nasta” din luna octombrie, a mai spus managerul spitalului, Beatrice Mahler.

De departe cel mai grav incident de acest fel, incendiul de la Matei Bașs, de la începutul lunii s-a soldat cu zeci de morți.