Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă la Agenția de Salvare a Vieții pe Mare. Ambarcațiuni, cu oameni la bord, în pericol de scufundare
Alertă la Agenția de Salvare a Vieții pe Mare. Ambarcațiuni, cu oameni la bord, în pericol de scufundare

Alertă la Agenția de Salvare a Vieții pe Mare. Ambarcațiuni, cu oameni la bord, în pericol de scufundare

Duminică agitată pentru angajații Agenției Române de Salvare Vieți Omenești pe Mare (ARSVOM), dispeceratul instituției fiind alertat să trimită ajutoare pentru recuperarea a două ambarcțiuni aflate în pericol de scufundare travers de Mangalia. Alt strigăt de ajutor a venit, ulterior, dinspre Eforie, unde barca a trei pescari era în pericol să se scufunde.

Misiunea navei Opal, aparținând ARSVOM, a fost dificilă. Echipajul a fost trimis să intervină, în această după amiază, în zona digului de nord a portului Mangalia pentru salvarea a șapte persoane prinse în mijlocul valurilor înalte. Patru persoane se aflau pe un velier care, din cauza furtunii, se  lovea de digul de apărare al portului, după ce catargul se rupsese. Alte trei persoane erau pe o șalupă (ambarcațiune tip RIB) ce încerca să remorcheze velierul însă ambarcațiunea rămăsese fără motor.

Velierul plecase din portul de agrement Limanu cu câțiva cursanți la bord, iar când au rămas fără catarg, reprezentanții portului au trimis în ajutor șalupa însă, după ce motorul acesteia s-a defectat, au apelat la ajutorul Centrului Maritim de Coordonare Constanța (MRCC). În ajutor a fost astfel trimisă nava Sar OPAL a ARSVOM.  Ambarcațiunea RIB împreună cu velierul, având  catargul rupt, au fost remorcate și cele șapte persoane au fost aduse în siguranță, in jurul orelor 16:00, în portul turistic Limanu de lângă Mangalia, informează reprezentanții ARSVOM.

După aproape o oră, dispeceraul ARSVOM a primit o altă alertă. Nava Sar Artemis a fost trimisă să intervină, travers de Eforie Nord, pentru a salva trei pescari care se aflau într-o ambarcațiune care este pe punctul de a se scufunda, în zona taliene. După ce pornise deja, nava a fost rechemată în bază. ARSVOM a fost anunțată că cei trei perscari au fost scoși la mal, in siguranță, de ambarcațiunea ISU Dobrogea de la punctul temporar de salvare acvatic din Eforie.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: