Evenimentul Zilei > Actualitate > ALERTĂ în supermarketuri! Produse contaminate cu o bacterie EXTREM DE PERICULOASĂ
ALERTĂ în supermarketuri! Produse contaminate cu o bacterie EXTREM DE PERICULOASĂ

ALERTĂ în supermarketuri! Produse contaminate cu o bacterie EXTREM DE PERICULOASĂ

Listeria, o bacterie foarte periculoasă a fost depistată la un trodus preferat de foarte mulți oameni. Autoritățile în domeniu au anunțat că acest produs alimentare trebuie retras de urgență din supermarketuri și cer ca toți cei care au cumpărat salată de humus să distrugă produsul sau sa-l înapoieze magazinului de unde l-au cumpărat pentru a fi despăgubiți

Bacteria cu care a fost contaminat produsul alimentar cauzează boala numită LISTERIOZĂ, cu simptome de tip febră, dureri musculare, greață și vomă și dureri gastrice și cu o perioadă de incubație de până la 8 săptămâni, potrivit www.a1.ro

„Se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, au scris reprezentanții lanțului de supermarketuri într-o informare ANSVA.

„Persoanele care au consumat produsele menționate mai sus și care prezintă febră simplă sau însoțită de dureri de cap sunt rugate să consulte medicul și să raporteze acest consum. Femeile gravide, persoanele imunosupresoare, precum și cele în vârstă trebuie să acorde atenție deosebită acestor simptome. Aceste simptome pot sugera listerioza, boală potențial gravă, cu un timp de incubație de până la opt săptămâni”, se arată în informare. 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.