Acest lucru s-a întâmplat și la spitalul din Filiași, județul Dolj, unde toți angajații de la  Secția de Primiri Urgențe au fost izolați la domiciliu.

Este vorba despre 23 de persoane care au intrat în carantină, după ce un bărbat de 67 de ani a ajuns la spital

Bărbatul a fost transferat miercuri la Spitalul de Boli Infecțioase Craiova. Acesta a ajuns la spital din cauza altor probleme cronice de sănătate. În momentul în care a fost testat, a fost confirmat pozitiv cu noul COVID-19. Bărbatul venise din Franța cu doar câteva zile în urmă.

Ancheta epidemiologică realizată ulterior a concluzionat că 23 de cadre medicale, care nu purtau echipamente de protecție la acel moment, au luat contact cu bărbatul și au fost deja izolate la domiciliu.

Bărbatul s-a întors în țară pe data de 6 martie cu avionul, motiv pentru care Direcția de Sănătate Publică încearcă să afle acum câte persoane au călătorit cu respectiva aeronavă, pentru a putea demara o anchetă epidemiologică.

De asemenea, din data de 6 martie când s-a întors în țară până a fost internat în spital, bărbatul de 67 de ani a intrat în contact cu mai multe persoane, inclusiv din cadrul Primăriei, potrivit antena3.ro