Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă epidemiologică la Spitalul Victor Babeș! 25 de cadre medicale, confirmate cu Covid-19
Alertă epidemiologică la Spitalul Victor Babeș! 25 de cadre medicale, confirmate cu Covid-19

Alertă epidemiologică la Spitalul Victor Babeș! 25 de cadre medicale, confirmate cu Covid-19

S-a dat alerta la Spitalul Victor Babeș din București, după ce alte 18 cadre medicale au fost depistate pozitiv cu Covid-19.

Din prima serie de 200 de angajați testați, 25 de persoane au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus.

„În aceste zile, la Spitalul Clinic de Boli lnfecțioase și Tropicale „Dr.Victor Babeș” din București, unitate medicală de primă linie în lupta pentru combaterea pandemiei, continuă testarea personalului medical care s-a ocupat, în ultimele 3 săptămâni, de îngrijirea pacienților COVID-19.

Din prima serie de 200 de angajați testați, în total 25 de persoane sunt pozitive pentru SARS CoV-2, toate cazurile fiind raportate la Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, conform normelor în vigoare”, conform unui comunicat al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

Este vorba despre doi medici primari, trei medici rezidenți și 20 de asistente și infirmiere.

„Toți cei 25 de angajați sunt asimptomatici și au fost imediat internați și izolați în cadrul spitalului. În acest moment, se derulează procesul de testare pentru restul de 200 de angajați implicați direct în îngrijirea pacienților COVID-19. Reiterăm faptul că Primăria Capitalei și Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București au luat măsurile necesare pentru ca toate cele 19 spitale din subordine să fie pregătite pentru a oferi servicii medicale adecvate în această perioadă de criză sanitară”, arată sursa citată.