Parcul Champ de Mars din jurul Turnului Eiffel din Paris a fost evacuat marţi pentru scurt timp în urma descoperirii unui pachet cu muniţie, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

El a precizat că evacuarea parcului a luat sfârşit.

Puţin mai devreme, poliţia a anunţat că zona din jurul Arcului de Triumf a fost evacuată în urma unei ameninţări cu bombă.

Alerta de securitate a fost declanşată pe fondul informaţiilor despre riscurile unui atac terorist. În paralel cu alerta de bombă, în zona turnului Eiffel a fost descoperită o geantă conținând muniție.

În zonă a fost raportat un colet suspect, iar echipele de intervenție iau măsuri pentru a se asigura că orice pericol este îndepărtat, mai scrie site-ul menționat.

Transportul a fost deviat, metroul nu mai oprește în zonă.

Incidentul are loc într-o perioadă tensionată, provocată de protestele lumii musulmane după declarațiile președintelui Emmanuel Macron legate de caricaturile cu Mahomed și înăsprirea controlului asupra organizațiilor islamiste de pe teritoriul Franței.

Totul a fost declanșat de uciderea profesorului Samuel Paty de către un tânăr islamist, după ce profesorul le arătase elevilor săi caricaturile cu profetul Mahomed.

Alertă cu bombă! Turnul Eiffel a fost evacuat din cauza unei alerte de securitate și în luna septembrie

Turnul Eiffel a fost evacuat, miercuri, 23 septembrie 2020, din cauza unei alerte de securitate, anunţă compania care administrează edificiul situat în centrul oraşului Paris.

„Monumentul a fost evacuat începând de la prânz, verificările sunt în curs”, a comunicat un reprezentant al Societăţii de administrare a Turnului Eiffel, conform cotidianului Le Figaro.

Decizia evacuării Turnului Eiffel a fost luată din cauza unei presupuse alerte cu bombă. Compania care administrează edificiul nu a precizat din ce cauză a fost dispusă evacuarea, dar poliția a menționat că a fost primit un apel anonim prin care se semnala prezența unei bombe în preajma obiectivului turistic, scrie Agerpres.