Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă cu bombă la Arcul de Triumf. Zona, evacuată de urgență!
Alertă cu bombă la Arcul de Triumf. Zona, evacuată de urgență!

Alertă cu bombă la Arcul de Triumf. Zona, evacuată de urgență!

O alertă cu bombă a pus pe jar toate forțele poliției din Paris, după în zona Arcului de Triumf a fost găsit un pachet suspect.

Parcul Champ de Mars din jurul Turnului Eiffel din Paris a fost evacuat marţi pentru scurt timp în urma descoperirii unui pachet cu muniţie, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

El a precizat că evacuarea parcului a luat sfârşit.

Puţin mai devreme, poliţia a anunţat că zona din jurul Arcului de Triumf a fost evacuată în urma unei ameninţări cu bombă.

Alerta de securitate a fost declanşată pe fondul informaţiilor despre riscurile unui atac terorist. În paralel cu alerta de bombă, în zona turnului Eiffel a fost descoperită o geantă conținând muniție.

În zonă a fost raportat un colet suspect, iar echipele de intervenție iau măsuri pentru a se asigura că orice pericol este îndepărtat, mai scrie site-ul menționat.

Transportul a fost deviat, metroul nu mai oprește în zonă.

Incidentul are loc într-o perioadă tensionată, provocată de protestele lumii musulmane după declarațiile președintelui Emmanuel Macron legate de caricaturile cu Mahomed și înăsprirea controlului asupra organizațiilor islamiste de pe teritoriul Franței.

Totul a fost declanșat de uciderea profesorului Samuel Paty de către un tânăr islamist, după ce profesorul le arătase elevilor săi caricaturile cu profetul Mahomed.

Alertă cu bombă! Turnul Eiffel a fost evacuat din cauza unei alerte de securitate și în luna septembrie

Turnul Eiffel a fost evacuat, miercuri, 23 septembrie 2020, din cauza unei alerte de securitate, anunţă compania care administrează edificiul situat în centrul oraşului Paris.

„Monumentul a fost evacuat începând de la prânz, verificările sunt în curs”, a comunicat un reprezentant al Societăţii de administrare a Turnului Eiffel, conform cotidianului Le Figaro.

Decizia evacuării Turnului Eiffel a fost luată din cauza unei presupuse alerte cu bombă. Compania care administrează edificiul nu a precizat din ce cauză a fost dispusă evacuarea, dar poliția a menționat că a fost primit un apel anonim prin care se semnala prezența unei bombe în preajma obiectivului turistic, scrie Agerpres.