Alergia la mâncare nu o lasă să înghită nimic! Ce soluție inedită au găsit medicii pentru a o hrăni

Alergia la mâncare nu o lasă să înghită nimic! Ce soluție inedită au găsit medicii pentru a o hrăni

O tânără de 20 de ani nu se mai poate apropia sub nicio formă de mâncare, după ce a fost diagnosticată cu o afecțiune care îi provoacă reacții alergice severe și îi poate pune chiar viața în pericol.

Englezoaica Lauren Wittering  era o fată ca oriare alta, care iubea mâncarea, însă în momentul de față ea nu poate înghiți absolut niciun aliment, pentru că este alergică la toate tipurile de mâncare. Chiar și mirosul alimentelor îi provoacă o reacție alergică ce o poate pune în pericol.

Astfel, medicii au fost nevoiți să îi introducă în stomac un tub pentru a reuși să se hrănească, însă și acest lucru a avut același rezultat. În prezent, tânăra supraviețuiește datorită unui tub care este introdus în inima ei.

Medicii spun că fata suferă de o afecțiune cunoscută sub numele de sindromul de activare mastocitară, când mastocitele sunt declanșate de substanțe neobișnuite, rezultând reacții alergice și anafilaxie.

„Am iubit mâncarea atât de mult și acum nici măcar nu pot să fiu în preajma ea. Doar mirosul îmi produce un șoc anafilactic. Nu am mai mâncat de peste un an”, a povestit ea.

Aceasta ar fi început să prezinte simptome după ce a intrat în contact cu soluții bazate pe alcool în timpul orelor de chimie de la școală, starea ei agravându-se în timp. În ciuda situației în care se află, ea a declarat că rămâne optimistă și că speră să devină nutriționist dietetician după ce se va recupera, informează Dailymail.

Cum se manifestă anafilaxia

Potrivit medicilor, alergia alimentară este o reacție a sistemului imunitar care apare imediat după ce ai consumat un anumit produs alimentar. Chiar și o cantitate mică de alimente care provoacă alergii poate declanșa semne și simptome, cum ar fi probleme digestive, urticarie sau căi aeriene umflate. La unii oameni, o alergie alimentară poate provoca simptome severe sau chiar o reacție care pune viața în pericol, cunoscută sub numele de anafilaxie.

Alimentele alergice afectează aproximativ 6-8% din copiii sub 3 ani și până la 3% din adulți. Desi nu exista niciun remediu, unii copii isi depasesc alergia alimentara atunci cand imbatranesc.

Aergie alimentara poate fi ușor de confunda o cu o reacție mult mai comună, intoleranța alimentara. Chiar dacă ambele creează discomfort, intoleranța alimentară este o condiție mai gravă, care nu implica sistemul imunitar.

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News