Alegerile din Statele Unite, ultimele cu candidati fără viziune

Alegerile din Statele Unite, ultimele cu candidati fără viziune

Steen Jakobsen, CIO și economist șef Saxo Bank, analizează cele trei probabilități ale scrutinului prezidențial din 3 noiembrie din SUA: alegeri contestate, victorie Biden sau Trump. Care sunt șansele acestor probabilități și efectele lor economice

 

Oricine câștigă nu va schimba direcția SUA prea mult

Alegerile din SUA vor fi determinate de numărul de alegători care se prezintă în ziua alegerilor. Amintiți-vă, la alegerile din SUA votează doar aproximativ 55% dintre americani.

În cazul în care femeile și, în special, tinerii - acum un număr demografic chiar mai mare decât în ​​2016 - decid să se înregistreze și apoi să se prezinte la vot, vom vedea șansele biletului Biden-Harris crescând semnificativ, similar cu rezultatele bune pentru democrați la alegerile mid-term din 2018.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mesajul nostru principal este că alegerile din SUA vor veni cu o volatilitate și un risc crescute. Oricine câștigă nu va schimba direcția SUA prea mult. Ambii ar cheltui sume uriașe de bani, ambii s-ar baza pe Fed pentru a sprijini condiții flexibile de finanțare și niciunul dintre ei nu ar căuta reforme profunde. Deci, într-o mare măsură, cei doi candidați la președinție sunt diametral opus față de ceea ce au nevoie SUA.

Alegerile din SUA din 2020 reprezintă apusul unui ciclu politic determinat mai mult de capacitatea băncilor centrale de a menține status quo-ul prin rate zero ale dobânzii și dobânzi reale negative, decât reforma politică reală.

Băncile centrale sunt din ce în ce mai impotente, ceea ce va însemna că politicienii vor fi pe locul în care vor aduce schimbările structurale pe care le necesită o lume cu prea multe datorii și inegalități.

„Niciunul dintre acești doi candidați și mixul lor de politici nu sunt la înălțimea sarcinii prezidențiale, dar schimbările vor veni indiferent dacă le place sau nu, iar acest lucru va dovedi sigur că asistăm la ultimele alegeri din SUA în care predomină un președinte non-vizionar”, concluzionează autorul studiului.