Alegerile din PDL, paralele cu integritatea

Alegerile din PDL, paralele cu integritatea

Gheorghe Falcă şi Mircea Andrei sunt favoriţi pentru şefia comisiilor de specialitate din PDL. Marin Anton a fost deja ales la Comisia de infrastructură. El deţine terenuri în suprafaţă totală de două milioane de metri pătraţi şi are un salariu de 4.800 de lei pe lună. Cei trei vor intra automat şi în BPN.

PD-L îşi alege în aceste zile conducerea comisiilor de specialitate. Potrivit statutului, şefii acestor comisii vor intra direct in cadrul Biroului Permanent National (BPN). Potrivit unor surse, Gheorghe Falcă ar urma să candideze la Comisia de administraţie, iar Mircea Andrei la Comisia de justiţie. Marin Anton a candidat şi a fost ales la Comisia pentru infrastructură, energie şi mediu. Raluca Turcan îşi doreşte şefia Comisiei de educaţie şi cultură. În urmă cu câteva zile, Ioan Botiş a fost ales preşedinte al Comisiei de muncă. Botiş a fost ministtul Muncii din septembrie 2010 până în martie 2011, când a fost nevoit să demisioneze, fiind implicat într-un imens scandal. Soţia sa, Ligia Botiş, a fost angajată consilier în echipa managerială a proiectului "Şansa la demnitate". Proiectul a fost depus în format electronic pe 19 septembrie, la 16 zile după ce Ioan Botiş a fost învestit ca ministru al Muncii. Secretarul de stat latifundiar

Secretarul de stat în ministerul Mediului, Marin Anton, este susţinut de organizaţia PDL Giurgiu. A fost deputat PNL în legislatura 2000 - 2004, a fost prim-vicepreşedinte PDL Ilfov, iar, ulterior, în octombrie 2010, a devenit preşedinte PDL Giurgiu în locul lui Bogdan Cantaragiu. Potrivit declaraţiei de avere, are în proprietate 2 milioane de metri pătraţi de teren în toată ţara (majoritatea suprafeţelor, păduri şi terenuri extravilane, sunt deţinute în Ilfov, Călăraşi, Giurgiu, Buzău şi Bucureşti si au fost achiziţionate în ultimii 5 ani), patru apartamente, trei case şi tablouri de 160.000 de euro. Are un salariul de circa 4.800 de lei pe lună ca secretar de stat.

Împrumuturi către propriile firme Cu toate acestea, depozitele sale bancare depăşesc 1,7 milioane de lei, iar acţiunile ori părţile sociale deţinute în companiile familiei valorează 616.000 de lei. Mai are de primit, totodată, de la trei dintre companiile deţinute de familia sa aproximativ 1,5 milioane de lei, reprezentând împrumuturi. Dividendele încasate în perioada 2009-2010 de la companiile familiei la care deţine acţiuni s-au ridicat la 813.000 de lei, la care s-au adăugat alte 2,3 milioane de lei, reprezentând împrumuturi restituite.

Administrator la RAFO De-a lungul carierei a fost administrator la RAFO Oneşti, a semnat un contract de management cu Marian Iancu, prin firma V&V Trading, între 2003 şi 2007. Potrivit propriei declaraţii, RAFO avea datorii la stat de 8.600 miliarde de lei vechi, iar cand a plecat, totul era plătit la zi. În 2004, Călin Popescu Tăriceanu i-a cerut să-şi dea demisia din Parlament şi din partid, din cauza scandalului RAFO. A fost secretar de stat în subordinea ministrului Berceanu. După ce acesta din urmă a demisionat, a devenit secretar de stat la Ministerul Mediului şi Pădurilor, condus de Laszlo Borbely.

Ne puteți urmări și pe Google News