ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. MAI: nereguli în Giurgiu

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. MAI: nereguli în Giurgiu

În judeţul Giurgiu a fost înregistrată o semnalare cu privire la faptul că președintele unei secții de votare sfătuiește alegătorii cu cine să voteze. Această contravenție se pedepsește cu amenda cuprinsă între 1.500 și 4.500 lei, anunţă MAI.

Purtătorul de cuvânt al M.A.I., subcomisar de poliție Monica Dajbog, anunţat, astăzi, că în judeţul Giurgiu au fost semnalate unele nereguli la secţiile de votare.  “Până la această oră au fost înregistrate doar patru sesizări, toate în mediul rural. În jud. Giurgiu a fost înregistrată o semnalare cu privire la faptul că președintele unei secții de votare sfătuiește alegătorii cu cine să voteze. Vă reamintesc că această contravenție se pedepsește cu amenda cuprinsă între 1.500 și 4.500 lei", a precizat Monica Dajbog.  Tot în Giurgiu se fac cercetări după ce într-o secție de votare a fost sesizată o situație conflictuală între primarul localității și membrii secției de votare. Din primele verificări efectuate de către poliție în ambele cazuri, aspectele semnalate nu se confirmă. 

O altă problemă ar fi fost la una dintre secțiile de votare din comuna Fântânele din jud. Suceava, unde a fost nevoie de intervenția unei ambulanțe după ce unui membru al secției de votare i s-a făcut rău ca urmare a unei crize de epilepsie. 

Monica Dajbog a mai amintiot că, astăzi, pot vota prin intermediul urnei speciale numai persoanele care au depus în cursul zilei de ieri cereri scrise, însoțite de copii ale unor acte medicale sau alte acte oficiale din care să rezulte că persoanele respective sunt netransportabile.

Ne puteți urmări și pe Google News

Deplasarea urnei speciale se face de o echipă formată din cel puțin doi membri ai biroului electoral al secției de votare, însoțiți de efective ale Ministerului Afacerilor Interne.  În raza unei secţii de votare se utilizează o singură urnă specială. Cererile de votare prin intermediul urnei speciale formulate de persoanele cu drept de vot internate în spitale pot fi însă depuse la mai multe secţii de votare din localitatea în care se află spitalul.

Tot prin intermediul urnei speciale votează și persoanele care execută o pedeapsă privativă de libertate, persoanele deținute în baza unui mandat de arestare preventivă și persoanele față de care s-a dispus măsura arestului la domiciliu și cărora le-a fost respinsă cererea adresată instanței de a li se permite să voteze la secția de votare. Dintre cele 462 de persoane față de care s-a dispus măsura arestului la domiciliu, 58 au solicitat instanței să voteze la secția de votare, fiind admisă cererea a 42 de persoane. 

Inspectoratul General al Poliţiei Române va asigura măsurile necesare pentru a permite persoanelor aflate în centrele de reţinere şi arest preventiv ale unităților de poliție să-și exercite dreptul de vot. Menționez că au depus cereri în acest sens 890 de persoane. 

"Până la această oră au fost verificate 504 autovehicule, dintre care 17 autocare, 113 autobuze, 248 microbuze, 126 de autovehicule cu capacitate opt + 1”, a mai arătat Monica Dajbog.

EVZ îţi prezintă cele mai importante ştiri şi analize despre alegerile prezidenţiale din 2014. De asemenea, pe evz.ro vei putea afla în timp real  rezultatele sondajelor exit-poll de la alegerile prezidentiale 2014. Cei mai bun portal de stiri va transmite in timp real rezultate turului 1 al alegerilor prezidentiale 2014 si rezultatele finale ale alegerilor prezidentiale 2014.

EVZ.RO vă prezintă cele mai importante știri despre ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014.

CITIȚI pe EVZ.RO sondaje, prezența la urne, rezultatele exit-poll-urilor și rezultatele la ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014 în timp real