Evenimentul Zilei > International > Alegeri europarlamentare 2019. Viktor Orban a votat împotriva imigrației
Alegeri europarlamentare 2019. Viktor Orban a votat împotriva imigrației

Alegeri europarlamentare 2019. Viktor Orban a votat împotriva imigrației

Premierul ungar Viktor Orban şi-a exprimat duminică speranţa ca alegerile europarlamentare să întărească forţele politice anti-imigraţie în Europa.

„Sper să fie o schimbare în spaţiul public european în favoarea partidelor politice care vor oprirea migraţiei”, a declarat presei la secţia de votare premierul ungar, citat de Reuters. Orban a venit îmbrăcat la costum şi cu cravată portocalie, culoarea formaţiunii sale Fidesz.

 

„Respingem imigraţia şi am dori să vedem lideri ai Uniunii Europene care resping imigraţia, care vor oprirea ei şi nu gestionarea ei”, a subliniat Orban.

 

El a refuzat să răspundă la întrebarea unui reporter dacă are în vedere să se alăture noii alianţe a vicepremierului italian Matteo Salvini, după scrutin, explicând că problema imigraţiei şi reacţia la ea vor remodela scena politică în Uniunea Europeană, în urma acestui scrutin, iar grupările tradiţionale de partide nu vor mai juca acelaşi rol, în viitor.

 

Circa 7,9 milioane de cetăţeni sunt chemaţi la vot în Ungaria, unde secţiile de vot se vor închide la ora locală 19.00 (17.00 GMT). Până la ora locală 09.00, votaseră deja 7,78% dintre alegători, conform MTI.