ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. PNL se întărește cu oamenii lui Voiculescu și cu Partidul Popular
- Andreea Udrea, consultant politic
- 17 mai 2014, 00:09
Conducerea PNL s-a reunit, ieri, în ultima ședință înaintea alegerilor europarlamentare.
Cu doar o săptămână înainte de finalul campaniei electorale, liberalii au dorit să dea un ultim mesaj de forță. Mai întâi, Delegația Permanentă a partidului a votat fuziunea prin absorbție cu Partidul Popular, condus de Costel Caras, care a devenit, cu această ocazie, vicepreședinte al PNL. La rândul său, acesta a afirmat că aproximativ 30.000-40.000 de membri ai Partidului Popular vor trece automat în PNL. În plus, liberalii au dat și o lovitura Partidului Conservator. Aceștia au anunțat că aproape toată organizația PC Sector 3 va trece la PNL, în frunte cu fostul lider al organizației Virgil Drăcea.
Tandem Antonescu-Iohannis
Pe ultima sută de metri a campaniei, tandemul Antonescu- Iohannis este folosit din plin. Conducerea PNL a dorit să dea un mesaj și în vederea alegerilor prezidențiale și să arate că este capabilă să preia guvernarea țării. Astfel, liberalii au prezentat programul economic al partidului. „Este nucleul programului de guvernare pe care îl vom constitui până la finalul anului. Vrem să avem un program de guvernare care poate fi pus în practică. Vrem să lansăm acest document în dezbatere publică”, a spus Iohannis.
Acesta a precizat că a lucrat la program alaturi de Lucian Isar, Eugen Nicolăescu, dar și că fostul ministru de Finanțe Daniel Chițoiu nu a contribuit la acesta. Programul economic al PNL, adoptat, ieri, în Delegația Permanentă, propune plafonarea TVA și a altor impozite și taxe la 16%, renunțarea la ideea unui nou acord cu FMI, mizând pe un ritm de creștere economică anuală de 5% în următorii 10 ani. Astfel, potrivit programului economic, impozitarea muncii ar urma să ajungă de la 45% cât este în prezent - plătit de angajat și angajator - la 16% plătit de angajat și 16% plătit de angajator. De asemenea, liberalii au în vedere reducerea TVA de la 24% la 16%.
O altă măsură privește „revizuirea sistemului de impozite și taxe introduse în afara Codului Fiscal, așa numite taxe parafiscale, și diminuarea numărului acestora cu cel puțin 50% în decurs de 3 ani”. În plus, liberalii insistă asupra introducerii insolvenței persoanelor fizice.