Evenimentul Zilei > International > Alegătorii afro-americani, potențiala cheie a duelului Trump-Biden
Alegătorii afro-americani, potențiala cheie a duelului Trump-Biden

Alegătorii afro-americani, potențiala cheie a duelului Trump-Biden

Cel mai mare oraș din Wisconsin, Milwaukee, oferă o imagine mult mai cosmopolită decât marile întinderi rurale ale acestui stat din Midwest, cu aproape 40% locuitori de culoare și 20% hispanici.

Și se întreabă ce candidat va „aduce schimbările necesare în țară” pentru ei, familiile lor, vecinii, comunitatea.

Pentru Khenzer Senat, răspunsul este simplu: Donald Trump.

Fost jucător de fotbal  american, în vârstă de 30 de ani, acest republican gestionează prima anexă de campanie deschisă de partid în această iarnă în cartierul istoric afro-american din Bronzeville, în Milwaukee.

„În opinia mea, președintele Trump a făcut mai mult pentru comunitatea neagră decât oricare altul”, explică el calm, în spațiile decorate cu afișe pe care scrie: „Voci negre pentru Trump”.

Alături de alți alegători, el scoate în evidență puncte din candidatura lui Joe Biden pe care le consideră negative: chestiunea „încarcerărilor masive”, care-i lovește în special pe afro-americani, din cauza  unei legi pe care Biden a susținut-o în 1990.

Dar și bilanțul Kamalei Harris, alegerea lui Joe Biden pentru funcția de vicepreședinte, în caz că va câștiga la Casa Albă, al cărei trecut de procuror la San Francisco, apoi de procuror general al Californiei, este controversat.

„Afro-americanii votează de obicei pe democrați, dar nimic nu se schimbă. Mai ales aici, în Milwaukee”, în aceste cartiere „afectate de sărăcie”, spune el.

Eforturile republicane „nu vor schimba nimic” în buletinul de vot, opinează, categoric, Baboonie Tatum, așezată într-una dintre cele două cafenele „Rise and Grind” pe care le deține.

Este una dintre puținele voci democrate care spune că este „entuziastă” înaintea alegerilor.

„Ca femeie afro-americană”, mamă a două fiice, „sunt mulțumită de alegerea”  Kamalei Harris de către Joe Biden și de un partid major.

Trecutul de procuror al Kamalei Harris ? „Oamenii evoluează. Câtă vreme se va tine de programul ei, este ok pentru mine”, spune ea.

„Cred că oamenii (…) vor schimbare”, continuă această femeie de 43 de ani. „E greu acum, pentru toată lumea”.

 

 

PAGINA ANTERIOARA

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News