Evenimentul Zilei > Actualitate > Alec Baldwin, sase nominalizari la Premiile Emmy
Alec Baldwin, sase nominalizari la Premiile Emmy

Alec Baldwin, sase nominalizari la Premiile Emmy

Alec Baldwin s-a nascut in 1958, in Massapequa, Long Island, si este al doilea din cei sase frati.

Trei dintre acestia, Daniel, William si Stephen i-au calcat pe urme devenind si ei actori.

In 1980, Alec Baldwin inregistreaza primul succes in serialul de televiziune „The Doctors”, cu rolul Billy Aldrich. Mai tarziu primeste roluri mai importante, iar din 1988 pana in 1989 joaca in nu mai putin de sapte filme. In 1990, Baldwin il infatiseaza pe Jack Ryan, personaj creat de autorul Tom Clancy, iar filmul „The Hunt for Red October” inregistreaza un succes formidabil.

Mai tarziu va juca in pelicula „The Getaway” (1994), alaturi de Kim Basinger, pe atunci sotia lui. Talentul vocal distinctiv al lui Baldwin a fost pus in valoare in cel mai popular show pentru copii din Marea Britanie –  „Thomas The Tank Engine& Friends” (1984) -, precum si in unele filme animate: „Cats&Dogs” (2001), „Final Fantasy: The Spirits Within” (2001) si „The SpongeBob Square Pants Movie” (2004).

Alec Baldwin a fost nominalizat de sase ori la Premiul Emmy si a castigat o singura data. A avut multiple nominalizari la Globul de Aur si la Premiile SAGA. A debutat pe Broadway, in 1986, iar sase ani mai tarziu a primit Premiul Tony.

Inedit

Baldwin este vegetarian, la fel ca fosta sotie

> In 1995, Baldwin a fost ales de revista "Empire" unul dintre cele mai sexy staruri din istoria filmului;

> El si fosta sotie, Kim Basinger, au fost stapanii a 11 caini si sapte pisici;

> La fel ca Basinger, Baldwin etse vegetarian.