Evenimentul Zilei > Politica > ALDE și-a desemnat SECRETARUL GENERAL. Cine este al doilea om în partid, după Tăriceanu
ALDE și-a desemnat SECRETARUL GENERAL. Cine este al doilea om în partid, după Tăriceanu

ALDE și-a desemnat SECRETARUL GENERAL. Cine este al doilea om în partid, după Tăriceanu

Fostul ministru al Economiei în Cabinetul Ponta, a fost ales în funcția de secretar general al ALDE. Decizia a fost votată de majoritatea membrilor în prima ședință, de joi, a Biroului Politic Executiv de la Congresul de sâmbătă al partidului unde Călin Popescu Tăriceanu a devenit unicul președinte al formațiunii.

Tot azi, Biroul Politic Executiv al ALDE a decis să ceară Delegaţiei permanente excluderea din partid a lui Daniel Constantin. 

Daniel Chițoiu (49 ani)  a absolvit Facultatea de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori în cadrul ASE. Conform relatărilor din mass-media, Chițoiu este finul fostului lider al PNL Dan Radu Ruşanu. În intervalul 2001-2005, Chiţoiu a fost controlor financiar al Curţii de Conturi a României, iar în perioada 2004-2008.

Totodată, Chiţoiu s-a făcut remarcat şi prin prezenţa în diverse Consilii de Administraţie ale unor societăţi de stat. Conform presei, în 2006 Chiţoiu a fost membru în CA ale CEC, SN Radiocomunicaţii SA, iar la CN Imprimeria Coresi a fost membru în Asociaţia Generală a Acţionarilor.

El a avut două mandate consecutive de deputat PNL de Giurgiu, între 2008-2012 și 2012-2016. A candidat și pe listele ALDE la Neamț dar nu a mai prins niciun loc de parlamentar. 

În 2014, DNA a cerut urmărirea penală pe numele fostului ministru al Finanțelor, Daniel Chițoiu. Procurorii l-au acuzat abuz în serviciu și constituire de grup infracțional organizat în dosarul „ASF – Carpatica”. Deputații n-au încuviințat atunci urmărirea penală a lui Chițoiu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News