Vacanțe fără alcool. Multe hoteluri nu mai oferă băutură

Vacanțe fără alcool. Multe hoteluri nu mai oferă băutură Sursa foto: dreamstime.com

Un studiu arată că mulți tineri nu beau deloc alcool în vacanță. Hotelurile și restaurantele au fost nevoite să se adapteze și să bage în meniuri băuturi noi, fără alcool.

Alcool. Dry Tripping este una dintre cele mai puternice tendințe de vacanță din 2024. Mulți membri din generația Z (tinerii născuți în jurul anului 2000) nu consumă deloc băuturi alcoolice în vacanțe.

Mai mult de jumătate dintre americanii din Generația Z cu vârsta legală de consum de alcool – aproximativ 54% – nu au consumat alcool în ultimele șase luni, potrivit International Wine and Spirit Research (IWSR).

alcool

Sursa foto: 53924672 © Fabio Formaggio | Dreamstime.com

Companiile aeriene și hotelurile au fost nevoite să se adapteze și să bage în meniuri mocktailuri și bere fără alcool. Un consultant în turism a declarat că tinerii preferă alte băuturi. „Generația Z bea mai puțin decât generațiile dinaintea lor, așa că hotelurile, barurile și restaurantele se adaptează la gusturile și cererile lor”, a declarat pentru BBC un consultant în turism.

Ne puteți urmări și pe Google News

Băuturi fără alcool în avioane

Companiile aeriene Delta, JetBlue și Alaska Airlines au adăugat deja în meniuri mocktailuri și băuturi non alcoolice. Pasagerii Delta pot comanda mocktails precum „Citrus Fizz” sau „Pomegranate Lemon Cooler”, iar Alaska Airlines oferă Best Day Brewing, o bere artizanală fără alcool, la fiecare zbor. JetBlue servește, de asemenea, bere fără alcool Athletic Brewing pe toate zborurile sale interne.

alcool, minori

Sursa Foto: Arhiva EVZ

Și hotelurile s-au adaptat

Multe hoteluri le oferă turiștilor ceaiuri și sucuri cu serotonină. „Hotelurile lansează mocktailuri delicioase, ceaiuri și sucuri cu serotonină”, a declarat Melanie Fish, șefa departamentului de urmărire a tendințelor pentru Expedia Brands, într-un raport Expedia.

Hilton oferă mocktailuri care includ băuturile spirtoase non-alcoolice Lyre, iar Marriott a adăugat opțiuni de băuturi non-alcoolice în saloanele și barurile sale.

Vacanța fără alcool, mult mai satisfăcătoare

„Eliminarea alcoolului dintr-o vacanță va face călătoria mai semnificativă și mai satisfăcătoare”, a declarat pentru BBC Travel Dr. Subhash C. Pandey, directorul Centrului de Cercetare a Alcoolului de la Universitatea Illinois din Chicago. Acesta a mai spus că alcoolul este extrem de nesănătos și că poate duce la depresie și alte afecțiuni.