Atenție, șoferi! Codul Rutier 2018 pregătește „SURPRIZE” uriașe iubitorilor de ALCOOL

Atenție, șoferi! Codul Rutier 2018 pregătește „SURPRIZE” uriașe iubitorilor de ALCOOL

Parlamentul României ar putea lua o decizie inedită cu privire la șoferii ce conduc în stare de ebrietate. Aceștia şi-ar putea pierde definitiv dreptul de a conduce vehicule, iar amenzile pot ajunge până la 15.000 de lei.

Inițiativa aparţine mai multor parlamentari, care s-au gândit să preia modelul american prin care conducătorii auto depistaţi sub influența alcoolului să rămână fără permis pentru o perioadă de până la cinci ani. Dacă aceştia sunt prinşi din nou, şoferii vor pierde definitiv dreptul de a conduce, informează România TV.

„Este oportun un astfel de proiect. Nu ştiu dacă ar trebui pe viaţă suspendat permisul de conducere, dar cel puţin cei ce se urcă băuţi la volan şi pun în pericol viaţa oamenilor trebuie să nu mai conducă o perioadă mai îndelungată de timp. Din punctul meu de vedere, cam 10 ani ar fi perioada în care şoferii prinşi cu alcool la volan, în recidivă, ar trebui să nu mai aibă acest drept. În Statele Unite ale Americii, conducătorii prinşi cu alcool au dreptul de a conduce suspendat timp de 5 ani. Dacă recidivează în perioada de probă, aşa cum au ei, atunci permisul este suspendat pe viaţă”, a declarat Mihai Lupu, preşedintele Comisiei pentru transporturi şi infrastructură din Camera Deputaţilor.

 

Ne puteți urmări și pe Google News