Albumul de fotografie ROMANIA NOW, lansat în prezența actorului Horațiu Mălăele

Albumul de fotografie ROMANIA NOW, lansat în prezența actorului Horațiu Mălăele

În urma unui concurs de fotografie menit să evidențieze frumusețile României, la care s-au înscris peste 3300 de lucrări, a fost creat un album fotografic care celebrează farmecul țării noastre în 26 de imagini spectaculoase. Promovarea brandului de țară este principala motivație a acestui proiect editorial și face parte din inițiativa ROMANIA NOW, susținută de Nordis Group.

Așa cum a impresionat mii de piviri în țară și peste hotare, albumul ROMANIA NOW își găsește cu ușurință locul în orice bibliotecă, fiind un cadou memorabil pentru prietenii din țară sau cei care te așteaptă cu brațele deschise oriunde în lume.

Odată cu lansarea albumului, acesta va putea fi achiziționat din orice librărie Humanitas. Evenimentul de lansare va avea loc sâmbătă, 25 iunie, pe terasa librăriei Humanitas Kretzulescu începând cu ora 17.

Oaspetele de onoare este actorul Horațiu Mălăele, care a semnat prefața albumului. Debutând într-o notă personală, textul surprinde emoția actorului și dragul de țară care nu se poate sustrage istoriei ce ne leagă pe toți și ne responsabilizează să ducem mai departe privilegiul de a ne bucura de natura și cultura noastră. Această abordare implică viziune și încredere pentru viitor, dar mai ales hotărâre și verticalitate în deciziile și acțiunile din prezent.

Ne puteți urmări și pe Google News

În conversația despre frumusețea și tihna românească, dar și despre ce ne face cu adevărat români, i se va alătura Daniel Penciuc, director de strategie și comunicare Nordis Group.

La evenimentul ce va fi deschis publicului, jurnaliștii și fotografii premiați vor avea ocazia să descopere noi perspective și să-și împărtășească opiniile cu privire la cât de responsabili suntem și cum putem să sprijinim, fiecare dintre noi, evoluția pozitivă a brandului de țară.

Alături de Fundația Nordis, Nordis Group – primul dezvoltator de ansambluri hoteliere și rezidențiale premium din România, și-a propus susținerea proiectelor care au potențialul de a promova brandul de țară. Eforturile s-au concretizat prin inițiativa ROMANIA NOW care a debutat cu un concurs de fotografie.

În noiembrie 2021 talentul fotografilor români s-a evidențiat printr-o serie de postări online. Mii de imagini care animă vise de vacanță, tihnă și zile de poveste, dar și curiozități arhitecturale și oportunități de aventură, au fost înscrise în concurs printr-o simplă postare.

Calitatea și emoția surprinsă în fotografii a îngreunat decizia juriului format din personalități cu renume din industria de travel și lifestyle: F. Dilek Uyar – Photographer National Geographic Turkey, Cătălin Gruia – Editor in Chief National Geographic Romania, actrița recunoscută international Catrinel Marlon, Emanuel Poștoacă – Founder Nordis Group, Karin Mueller – Senior Picture Editor Conde Nast Traveller UK, și Raluca Michailov – Owner & General Manager Forbes Romania.

Marele premiu în valoare de 10.000 de euro a fost câștigat de fotograful care a surprins Transfăgărășanul la crepuscul, șerpuit de luminile mașinilor care părăsesc traseul. Următoarele 25 de fotografii au fost premiate cu câte 500 de euro.

Iar itinerariul acestor imagini impresionante nu s-a oprit aici. În data de 1 decembrie 2021, de Ziua Națională a României, acestea au putut fi admirate în 7 metropole din întreaga lume. Fiind proiectate în piețele centrale pe ecrane luminoase, au impresionat trecătorii din Londra, New York, Dubai, Sydney, Roma, Tel Aviv și București.

Următoarea mare impresie au făcut-o la Pavilionul României de la Expo Dubai 2020, unde curioșii le-au putut admira de la distanță în cadrul expoziției sau analiza îndeaproape în albumul ROMANIA NOW. Acum sunt expuse în lobby-ul Nordis Hotel Mamaia.

Răsfoind albumul de fotografie ROMANIA NOW redescoperi prin ochii artiștilor autohtoni straiele de sărbătoare ale țării noastre. Mândria, până la a fi un păcat, este identitate și motiv de celebrare a tuturor aspectelor ce ne diferențiază de alte naționalități.