Începând cu luna următoare, prețul cărnii din burgeri, cârnați sau alte mâncăruri din carne procesată va crește, în urma unei decizii a Comisiei Europene de a interzice o anumită tehnică de obținere a resturilor de carne de pe oasele animalelor.
Astfel, resturile de carne de vită sau miel, care, în acest moment sunt tocate și folosite pentru prepararea produselor de tip fast-food , nu vor mai putea fi folosite în acest scop, de la sfârșitul lui aprilie, pentru că au fost catalogate de UE ca necorespunzătoare pentru consum..
Asociația Britanică a Procesatorilor de Carne a declarat că o astfel de hotărâre a Comisiei Europene va duce doar la o risipă de carne și o creștere inutilă a prețurilor fast-food-urilor.
Procesatorii susțin că măsura va mai duce și la pierderea multor locuri de muncă din domeniu și că industria nu este pregătită pentru un astfel de șoc. Ei susțin că măsura avea nevoie de o implementare mai lentă pentru ca nimeni să nu fie afectat.