Evenimentul Zilei > Sport > Alarmă în sport. Unul dintre cei mai mari tenismeni este suspect de coronavirus!
Alarmă în sport. Unul dintre cei mai mari tenismeni este suspect de coronavirus!

Alarmă în sport. Unul dintre cei mai mari tenismeni este suspect de coronavirus!

Presa de la Belgrad a lansat un anunț incredibil legat de actualul lider al clasamentului ATP, despre care se spune că ar fi contactat virusul SARS-CoV-2.

Novak Djokovic, liderul actual din ierarhia ATP, e suspect de coronavirus. În vârstă de 33 de ani, „Nole” a intrat în contact, în urmă cu o săpătămână, cu un sportiv depistat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. Este vorba despre Nikola Jankovic (26 de ani), baschetbalist legitimat la Partizan Belgrad.

Potrivit jurnaliștilor din Serbia, Jankovic și Djokovic s-au întâlnit în urmă cu câteva zile la un eveniment dedicat fostului baschetbalist Dejan Milojevic. Imediat după acest eveniment, baschetbalistul lui Partizan a fost depistat pozitiv cu coronavirus. Astfel, s-a ajuns la suspiciunea că și Novak Djokovic ar fi contactat boala Covid-19.

Cutremur în lumea tenisului. Decizii șocante după pandemia de coronavirus. „Va trebui să iau o decizie”

Novak Djokovic afirma în urmă cu aproape două luni că se opune vaccinării îpotriva Covid-19 și că este pregătit să se retragă din tenisul de performanță dacă jucătorii vor fi obligați să-l folosească.

„Personal, mă opun vaccinării şi nu mi-aş dori să fiu obligat de cineva să mă vaccinez pentru a putea călători. Dar dacă va deveni obligatorie vaccinarea, va trebui să iau o decizie. Am propriile mele gânduri în legătură cu această problemă şi nu ştiu dacă acestea se vor schimba la un moment dat.

Ipotetic, dacă sezonul se va relua în iulie, august sau septembrie, deşi este puţin probabil, am înţeles că un vaccin va deveni o cerinţă imediată după ce vom ieşi din carantina strictă, dar încă nu există un vaccin”, spunea „Nole” într-o discuție pe Facebook cu alți sportivi sârbi.

Sârbii nu țin cont de pandemie! Peste 4.000 de fani au asistat la meciul lui Djokovic

Sâmbătă, o partidă de tenis în care a evoluat Novak Djokovic, numărul 1 mondial, a fost asaltată de spectatori. „Nole” a organizat un turneu la Belgrad, la care au mai luat parte nume importante din circuitul ATP, precum Viktor Troicki, Grigor Dimitrov sau Dominic Thiem. Meciul de debut a avut loc între sârbii Novak Djokovici și Viktor Troicki, iar întribune s-au aflat peste 4.000 de persoane. Meciul a fost câștigat de actualul lider ATP, cu scorul de 4-1.

Deși autoritățile sârbe recomandă distanțarea socială, lumea nu a ținut cont de acest aspect, iar printre spectatori rar au fost văzuți cei care au purat măștile de protecție.