Evenimentul Zilei > International > Al-Qaida din Siria, lovită de raiduri aeriene ale coaliției internaționale. Șeful operațiunilor de aprovizionare cu armament, ucis de o rachetă
Al-Qaida din Siria, lovită de raiduri aeriene ale coaliției internaționale. Șeful operațiunilor de aprovizionare cu armament, ucis de o rachetă

Al-Qaida din Siria, lovită de raiduri aeriene ale coaliției internaționale. Șeful operațiunilor de aprovizionare cu armament, ucis de o rachetă

Coaliţia internaţională condusă de SUA a lansat în această dimineaţă raiduri împotriva unor poziţii ale Frontului Al-Nosra, ramura siriană a reţelei Al-Qaida, în nord-vestul Siriei, a anunţat o organizaţie neguvernamentală, relatează AFP.

În cursul raidurilor efectuate în provincia Idleb, în apropiere de graniţa turcă, au fost ucişi combatanţi ai Frontului precum şi doi copii, a precizat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDH). Aceasta este pentru a doua oară de când coaliţia internaţională atacă poziţiile Al-Nosra de la declanşarea campaniei aeriene în Irak şi Siria.

“Avioanele coaliţiei internaţionale au efectuat mai multe raiduri după miezul nopţii vizând un vehicul al Al-Nosra în localitatea Sarmada, precum şi o poziţie a grupului în oraşul Harem”, a precizat OSDH.

Frontul Al-Nosra a confirmat raidurile pe contul său de Twitter. Potrivit OSDH, coaliţia antijihadistă a lansat de asemenea atacuri pentru prima dată împotriva grupării islamiste extremiste “Ahrar al-Cham”, apropiată Frontului Al-Nosra.

Un raid a lovit o mașină parcată în fața unei cafenele din orașul sirian Sarmada, situat lângă granița cu Turcia. Mașina ar fi fost folosită de comandanți militari ai grupării islamiste și transporta muniție în momentul atacului. O altă rachetă a vizat un birou folosit de lideri ai respectivei grupări.

Al doilea raid l-ar fi ucis pe Abu al-Nasr, șeful operațiunilor de procurare de armament pentru gruparea afiliată al-Qaida.