JAZZ™ se va desfăşura la Timişoara în perioada 30 iunie – 2 iulie 2017. Cea de-a cincea ediție a festivalului va avea trei scene în aer liber: în Piața Victoriei, în Parcul Castelului și în Parcul Civic.  Accesul la JAZZ™ este gratuit.

Primii artiști confirmați pentru ediția 2017 sunt: The Chick Corea Elektric Band feat. Frank Gambale, Eric Marienthal, John Patitucci și Dave Weckl, care vor concerta, în premieră în România, pe scena din Piața Victoriei din Timișoara. Chick Corea are cu 22 de premii Grammy (din nu mai puțin de 63 de nominalizări), alte trei premii Latin Grammy (mai mult decât orice alt artist nominalizat vreodată la categoria „Cel mai bun album instrumental”), a fost inclus în DownBeat Hall of Fame și Jazz Master în 2006 și a obținut statutul de legendă vie, după cinci decenii de creativitate nemaîntâlnită și un randament artistic amețitor. Band-ul de jazz fusion care a luat naștere în 1985 s-a reunit în 2016, la cea de-a 75-a aniversare a lui Chick Corea, iar de atunci sărbătoresc pe marile scene ale lumii, într-o petrecere fără de sfârșit, arată organizatorii.

Al patrulea cel mai premiat artist în viață din istoria premiilor Grammy, Chick Corea încă explorează stiluri muzicale. În ciuda vârstei pe care mulți ar considera-o ”înaintată”, este implicat activ în promovarea și strângerea de fonduri pentru cauze sociale.

Te-ar putea interesa și: