Evenimentul Zilei > Actualitate > Al doilea cel mai mare diamant din lume, făcut bucăți de o celebră casă de modă
Al doilea cel mai mare diamant din lume, făcut bucăți de o celebră casă de modă

Al doilea cel mai mare diamant din lume, făcut bucăți de o celebră casă de modă

„Sewelo”, al doilea cel mai mare diamant din lume, care are 1.758 de carate, a intrat în posesia casei de modă franceză Louis Vuitton.

Potrivit The Independent, celebra casă de modă a achiziționat acest diamant pentru „milioane” de dolari. Această piatră prețioasă are dimensiunea unei mingi de tenis și a fost descoperită în mina Karowe, din Botswana, exploatată de Lucara Diamond Corporation, în aprilie 2019.

Odată achiziționat, casa de modă Louis Vuitton va trimite diamantul la HB Company, din Belgia, pentru a putea fi tăiat în bucăți mici, ce vor fi plasate într-o colecție de bijuterii. Prețul exact al gemei nu se cunoaște, dar Michael Burke, directorul executiv al casei de modă franceze, a spus pentru New York Times că prețul acesteia este de ordinul „milioanelor”.

Compania Lucara va rezerva 5% din încasările obținute de Louis Vuitton pentru a investi în comunitățile din Botswana. „Sewelo” înseamnă „descoperire rară” în tswana, unul dintre dialectele vorbite în Botswana.

Altfel, „Cullian” este cel mai mare diamant descoperit vreodată. Acesta avea 3.106 carate și a fost găsit într-o mină din Africa de Sud, în 1905. A fost tăiat în 9 bucăți, iar două dintre cele mai mari (Great Star of Africa și Lesser Star of Africa) se regăsesc printre bijuteriile Coroanei britanice, potrivit Bloomberg. (FOTO: Twitter / @monsieurponto)